1Mona Lisas smil - 3. del
Ugen efter sad vi i min lejlighed og lagde slagplan. Patrick var ... [...]
Romaner
9 år siden
2Mona Lisas smil - 2. del
Michaels forældre havde forbudt ham at planlægge sin egen begrave... [...]
Romaner · følelser, begravelse, planlægning
9 år siden
9Mona Lisas smil - 1. del
Det hele startede den dag Mona Lisa holdt op med at smile. I natt... [...]
Romaner · døden, kunst, mennesker
9 år siden
10Menneskelighed
Når det er hårdt · Når det gør ondt · og alt passer som fod i handske... [...]
Digte
13 år siden
2Jeg ville bare lige
Jeg ville bare lige sige, at du er en af dem jeg altid vil huske.... [...]
Digte
14 år siden
3Mit skjulested
Når mørkt er lyst · og lyst er mørkt · og hele verden vender · Når det ... [...]
Digte
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Ea K.B. Hovedskou (f. 1994)
Der er kun os, os to i mørket. Dig og mig, sammen, og Månen der våger over os. Vi pjatter og griner, smiler til hinanden på en måde, kun vi to kan se. Vi tæller stjernerne og græsstråene, bare fordi vi har lyst. Jeg kigger på Månen og du følger mit blik, og sammen bliver vi enige om hvor smuk den er. Du rejser dig op og fjoller rundt på din helt egen facon. Jeg griner, for lige meget hvad du gør, kan jeg ikke lade være med at smile. Og jeg spørger på skrømt, om nu du står der oppe, kan du så ikke tage Månen ned til mig? Den er jo så smuk. Du går lidt i stå, smiler dit skæve grin, og puffer så til Månen, mens du spørger, om jeg virkelig vil have den? Jeg griner lidt nervøst, havde da ikke regnet med du ville gøre det, og mumler noget om at, den vel egentlig hænger fint. Du puffer igen, bare lige for at vise at du kan.
   Jeg griner lidt, og du smiler dit smil, og jeg når ikke at opfatte hvad der er sker, før du står med Månen mellem dine hænder, og undersøgende drejer den rundt. Jeg rejser mig op, og rækker ud efter dig, men du viger tilbage. Dine øjne er så smukke i skæret fra Månen, og jeg tør ikke kigge væk af frygt for du forsvinder. Du stirrer på månen, længe, alt for længe. Kig på mig, tænker jeg, men tør ikke sige det højt. Endelig kigger du op, dine øjne møder mine, et kort øjeblik, inden de søger op på himlen. Jeg følger dit blik, og kigger på det altomfattende mørke du efterlod, da du tog Månen ned. Det varme kærlige skær, der var på himlen, er nu forsvundet.
   Du kigger på mig igen, og det er som dine øjne har ændre sig. Jeg kigger uroligt på dig, beder dig om at hænge Månen på plads igen. Du ryster bare sløvt på hovedet, og jeg indser hvad der er ved at ske. Du lader Månen falde. Du smider den ikke, du taber den ikke, du giver bare slip. Åndeløs ser jeg hvordan den langsomt falder til jorden, og knuses, smadres, i tusindvis af stykker. Jeg griber efter skårene, prøver at redde de sidste stumper. Jeg kigger op på dig, bønfalder dig om at hjælpe. Men du ser mig ikke længere, du ser ikke tårerne på mine kinder, eller blodet på mine fingre fra de skarpe skår. Du hører mig ikke, da jeg råber, skriger, at vi kan klinke skårene, hvis vi hjælpes ad. Du er væk, forsvundet. Nu sidder jeg her forladt. Foran mig ligger Månen, smadret og itu. Og jeg vil aldrig nogensinde få den samlet helt igen, jeg vil altid mangle et stykke. For lige før du gik, sekunder før du forsvandt, tog du det sidste stykke med dig...

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/02-2010 10:55 af Ea K.B. Hovedskou (Menjasdottir) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 482 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.