Forbandet Fremtid & Det Evindelige Ekko



4Ubetitlet Ordudslæt
Jagten på totalitaristisk, husstandsomdelt tosomhed · definitionsma... [...]
Digte
9 år siden
1Uro - et lægebesøg
Forbilledligt forskruet tale krydret med dybtfølte fraseringer · he... [...]
Digte
9 år siden
5Pausekomma
Kondolencer til de dræbte hjerneceller mellem sidste gang · og førs... [...]
Digte
10 år siden
6Kontodrømme
Hæver forventninger og forrenter besvær · abonnement på forfald og ... [...]
Digte
10 år siden
2Blodstyrtning
Kørt rundt i manegen efter døgnprognosen og perlemorsprofetien · ma... [...]
Digte
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Dines Brøndel (f. 1987)
For Maurice er der som regel ingen vej udenom - de grænseløse forhindringer, som han egentlig selv har skabt, kolliderer med mængden af beviser & indicier på at han rent faktisk burde kunne føre et normalt liv - ja, sågar en tilfredsstillende samtale. En social belastning for andre, men en tilbagevendende kvalm fornemmelse af at være god nok til sig selv & sit eget ubetydelige & ensomme selvskab. Den strammende fornemmelse om halsen starter allerede i den tidlige morgenstund, når Maurice vågner op badet i sit eget sved & han ruller ud over sengekanten, imens resterne af hans selvværd triller bestemt ned ad hans hule kinder.... i løbet ad dagen bliver galgen rykket tættere & tættere mod himlen, indtil hans benede ryg giver sig af overbelastning.("Rank ryggen & se stolt ud!") Som dagen går har han allerede mødt utallige nedsættende & stressprovokerende bemærkninger. ("Du skal tjene samfundet!") Med en påsat & ulmende glæde, som antænder et latent had i den primitive del af hjernen, udfører han opgaver med mekanisk præcision.. men Maurice har brug for mere end olie til at overleve. Stimuli. Kærtegn. Succes.
Når han bliver løsladt fra arbejdet kan han ikke få vejret - han prøver at smile, imens han siger på gensyn til hans afdeling - men han ved at det bare er en dårlig vane - ingen har lyst til at møde igen, det er alligevel samfundet som har opdrættet os til at udøve denne røvsyge & ubrugelige høflighed - et meningsløst forsøg på at give folk noget at se frem til næste dag. Turen hjemad er et palads af tåge & kemikaliedampe - byen er ligeså udtværet, som selve mening med eksistensen ("Det forventes af jer at I er undersøgende og ivrige efter at søge mening"). Hvad er det hele endt op med? En daglig tur på job for at redde sig guld til aftensmaden? Hvor i ligger forskelligheden & hvorfor søge mening hvis det eneste svar er ekkoet?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 30/07-2012 11:58 af Dines Brøndel (Dimse) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 318 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.