4Ubetitlet Ordudslæt
Jagten på totalitaristisk, husstandsomdelt tosomhed · definitionsma... [...]
Digte
9 år siden
1Uro - et lægebesøg
Forbilledligt forskruet tale krydret med dybtfølte fraseringer · he... [...]
Digte
9 år siden
5Pausekomma
Kondolencer til de dræbte hjerneceller mellem sidste gang · og førs... [...]
Digte
10 år siden
6Kontodrømme
Hæver forventninger og forrenter besvær · abonnement på forfald og ... [...]
Digte
10 år siden
2Blodstyrtning
Kørt rundt i manegen efter døgnprognosen og perlemorsprofetien · ma... [...]
Digte
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Dines Brøndel (f. 1987)
Du lader kun som om du er der og så er tilstedeværelsen vel ligegyldig.
Al den her forpulede, misforståede høflighed ødelægger os.
Afskærer os fra de instinkter vi blev sat på jorden med.

I stedet bliver de erstattet med forventningen om hus, villa, vovse og skilsmisse inden døden indtræffer ved de tredive år. Derefter kan alting være ligegyldigt, for til den tid er vi alligevel så forgældede, at vores børn og børnebørn kommer til at arbejde hos McDonalds til deres liv ophører på mærkværdig vis, i krydset mellem Algade og Københavnsvej. Og vores kærlighed til mennesket er faldet så kærligt og eksponentielt, at det hele kan være lige meget - på den halvhjertede facon.

Du tænker måske, at så kan man vel bare lade vær med der pjat? Og det kan man vel ikke, fordi naboen gør det også og din mor gør det også. Det er jo så normalt at opbygge en eksistens på baggrund af lån, udtjente følelser, tarvelige påskud og misforstået tillid til din næste og den første. Ja, så kan man vel ikke lade vær med noget som helst. Det er ikke rart at skille sig ud fra det normative, uden at kunne fortælle en fin vise om sin dannelsesrejse.

Og det skal man også huske at strikke sammen inden middagsbordet, så man ikke taber ansigt, når man fortæller hvorfor man ikke skiller sig ud - fordi ellers bliver man gjort forkert af familien og de borgerlige typer ved åstederne. Men så er det godt rødvin findes, så kan man nemlig være ligeglad med sig selv og eksistensen og gøre både sig selv og andre forkerte - på den bemærkelsesværdige facon.

De systematiske typer kalder det hovmod, de elegante kalder det succes - og det skiller sig også ud fra de andre nulstillede, så det kan vi heller ikke lide. I det hele taget kan vi kun lide ting med pris på og alle er jo til salg for biler eller balloner. Det kan ikke engang betale sig at være død længere for de koster også penge - finansielt er vi åbenbart udødelige - på kunstige facon.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/01-2013 11:31 af Dines Brøndel (Dimse) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 351 ord og lix-tallet er 40.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.