Henry dræbte mig næsten (det er en skam)


11 år siden 3 kommentarer Kortprosa

0Scott Walker
Det 30. århundredes mand. · Stemmen, · og Montague Terrace (In Blue).... [...]
Digte
10 år siden
4Prince
Jeg skriver dette, · med en lilla pen. · Ordene falder, · som regndråbe... [...]
Digte
10 år siden
7Paul, gå væk!
Paul Auster · vækker mig. · Han siger · han vil · skrive den · færdig. · Men ... [...]
Digte
10 år siden
2Søn af engel
Jeg havde billetter til et show · det var en dåb. · Havde ikke lyst t... [...]
Digte
11 år siden
4Billedet ved siden af til venstre
Kig · men lad være med at se. · Rør · men lad være at føl. · Se · men lad v... [...]
Digte
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Martin Willer (f. 1979)
Jeg ligger på båren. Bundet, mærker jeg. Væltet om på gulvet. Han ligger ved siden af mig. Dødt udtryk i ansigtet. Jeg rynker næsen. En velkendt dunst af lort og pis fylder luften. Dødens lugt. Og blodet. Den metalliske lugt. Ram, her i sommervarmen. Det står uklart for mig, hvad der er sket. Ser mig omkring. Forladt lagerhal. Dyrefoder i gul indpakning. Blodet pibler fra Henrys brystkasse. Alt vender nu tilbage til mig. Han havde vækket mig. Ville støde kniven i brystet på mig. Jeg fortjente det, men højere magter holdt hånden over mig i aften. Jeg trak det ud. Spillede på hans svaghed. Da han var tæt på, fik jeg væltet båren og han landede, hvor heldig kan man være, ovenpå kniven. Han spjættede og jeg vidste det var overstået. Han spjætter stadig lidt. En smule nerver. Men sjælen har forladt ham. Jeg ser det i han øjne. Puster ud. Mærker trætheden og eftervirkninger af bedøvelsen. Jeg tænker, at jeg bare kan lukke øjnene lidt. Henry går ingen vegne. Så hører jeg dem. Først langt borte. Sirenerne. De kommer tættere på og de må ikke finde mig her. Med ham. Min træning har lært mig, at en paniksituation skal håndteres med ophøjet ro. Mit hjerteslag og mit åndedræt er som altid normalt. Jeg sveder, men det er grundet varmen. Tropenat. Klistret fra gaffatapen om mine håndled, opløst i heden. Glider på sveden fra min hud. Endnu et held. Båren er tung og rokker sig ikke når jeg prøver at bevæge mig. Henrys blod løber hen ad gulvet og når snart min skjorte. Sirenerne kommer nærmere. Sveden løber ned i mine øjne. Koncentrerer mig om at få min ene hånd løs. Succes! Løsner hurtigt den anden hånd, derefter fødderne. Jeg rejser mig og børster mig af. Kigger på Henry endnu engang og forlader lagerhallen. Går ud i den varme måneoplyste nat, og lægger dagens begivenheder bag mig.
Forfatterbemærkninger
Mine regler for kortfiktion: 1. Helvetica, str. 12 2. Max. én side 3. Skriv, ideelt set, én hver dag 4. Hold fri lørdag og søndag 5. Titlen skal helst være et skjult citat

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 29/01-2013 22:28 af Martin Willer (Willer) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 317 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.