Al den tid der aldrig vil blive vores



3Virkelighed
Jeg er træt af at skrive om kærlighed. · B siger, jeg ville være gl... [...]
Digte
10 år siden
6Tornerose
Jeg husker ikke · men tyvene har stjålet solen og skilt den ad · begr... [...]
Digte
11 år siden
5Prolog (vi er historier)
Jeg kan ikke skære min hud åben og vise dig, hvad der findes inde... [...]
Blandede tekster
11 år siden
2Og du elskede en drømmer
Før vi løb bort, var du glad, og dine øjne mildere. Dengang når d... [...]
Blandede tekster
11 år siden
2Til de, som stjæler månen
Du er her ikke, og det er evigt regnvejr i lejligheden, der aldri... [...]
Blandede tekster
11 år siden
4Planetpige
Men hvis du spørger, er jeg stadig Pluto; · Planeten som blev opkal... [...]
Digte
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Clara Lech (f. 1995)
Jeg sov på den anden side af planeten, da du døde. Jeg kan ikke længere tælle kilometrene eller skovene imellem os, og distancen strækker sig som en tåge, vikler sig om mig. Fremtiden kravler op igennem min hals og finder mine øregange og hvisker om alle begivenhederne, du ikke vil være bevidnende til. Alle de mennesker du ikke vil møde og de, som aldrig vil kende dig - hvordan skal jeg forklare din forsigtige mumlen efter midnat? Lyden af dine fingre mod skrivemaskinen i tidlig morgensol? Den ekkoer igennem alle værelserne, der engang var vores. Din poesi er den eneste stilhed, jeg kender.
Vi talte altid om eskapismen. Ordene, der forlod vores læber, blev imellem os, sitrede i værelset. Alt det som kun var vores - for resten af verden var ligeglade med os; de bad os om at gå på arbejde og vågne klokken syv, gifte os med vellidte mennesker og lade som om, de værdsatte os, og vi elskede dem. De bad os leve i en verden med skinnende biler og villahaver og aldrig knirkende gyngestativ; men vi drømte os bort til søvnige lagener og cigaretrøg på terrassen - lyden af din guitar som baggrundsstøj. En trivialitet som kun kunne tilhøre os. Du sagde, at meningen med livet var at være lykkelig, og du rejste for at lede efter glæden. Jeg ser nu, at den ikke er at finde i en verden som denne. Og du flygtede. Nu er det eneste, jeg kan forelske mig i eskapismen.
Jeg husker dine ferskenkinder og mørke øjne som falmende blade på en efterårsdag. Fotografiet hænger endnu i vinduet; når længslen trænger ind under dørsprækken, falder jeg i søvn med det under min hovedpude. Jeg lader, som om det er virkeligt, at dine hænder kan række ud fra fotografiet og skubbe mareridtene bort fra det, som engang var vores seng. Du er endnu her og min i mørket - når morgenen kommer, er du borte igen. Jeg forbander daggryet.
Jeg sov, da du døde - nu drømmer jeg om al den tid, der aldrig vil blive vores. Minutterne er hvileløse uden dig. Jeg pakker kufferter og tænker, at måske hvis jeg forlader denne by, dette liv, kan jeg finde dig i et nyt - jeg ved, du ikke længere er en del af denne verden. Jeg ved, du forsvandt, som du ønskede; jeg burde være glad, men vi havde så lidt tid. Døgnene er aldrig lange nok.
Stille, stille - nu falder aftenmørket, og tiden er vores i de mest skrøbelige øjeblikke; dit spøgelse er atter mit. Nu er søvnen det eneste sted at finde kærlighed i en ødelagt verden som denne. Lad mig drømme en evighed.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 05/02-2013 17:25 af Clara Lech (JegerClara) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 445 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.