3Virkelighed
Jeg er træt af at skrive om kærlighed. · B siger, jeg ville være gl... [...]
Digte
10 år siden
6Tornerose
Jeg husker ikke · men tyvene har stjålet solen og skilt den ad · begr... [...]
Digte
11 år siden
5Prolog (vi er historier)
Jeg kan ikke skære min hud åben og vise dig, hvad der findes inde... [...]
Blandede tekster
11 år siden
2Og du elskede en drømmer
Før vi løb bort, var du glad, og dine øjne mildere. Dengang når d... [...]
Blandede tekster
11 år siden
2Til de, som stjæler månen
Du er her ikke, og det er evigt regnvejr i lejligheden, der aldri... [...]
Blandede tekster
11 år siden
4Planetpige
Men hvis du spørger, er jeg stadig Pluto; · Planeten som blev opkal... [...]
Digte
11 år siden
3Tilværelse
Klokken er 00:12, da jeg vågner til lyden af dine urolige fodtrin... [...]
Blandede tekster
11 år siden
4Al den tid der aldrig vil blive vores
Jeg sov på den anden side af planeten, da du døde. Jeg kan ikke l... [...]
Blandede tekster
11 år siden
4Ma meilleure copine
Hun trækker verdener på snor og formår at · få stjernerne til at ly... [...]
Digte
13 år siden
8Kunstnerne som stadig findes
Om aftenen vækkes de til live. Digterne, musikerne, malerne - de ... [...]
Blandede tekster
13 år siden
1Kærlighed på lister
En gang var det noget · vi gjorde af kærlighed · nu er det blot end... [...]
Digte
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Clara Lech (f. 1995)
Før vi løb bort, var du glad, og dine øjne mildere. Dengang når du åbnede munden, skinnede solen ud imellem dine tænder, og jeg vågnede til, du sang Bright Eyes i badet. Selv på tågede vintermorgener så du på mig, som var min krop af lys og stjernestøv; som var jeg den eneste planet, du nogensinde ønskede at bosætte dig på.
Nu er dine smil forsigtige og trætte, og dine hænder rastløse. Når du ler, sætter din latter sig fast i halsen, og den synes ikke længere at tilhøre dig. Du rækker ud efter mig, men selv dine berøringer synes forsvundne for hurtigt, til jeg når at mærke dem. Det er jo ikke fordi, jeg ikke har bemærket distancen imellem os, som tomme år og søvnløse måneder - det er blot det, at jeg så længe ønskede at fortrænge.

Jeg gjorde dig træt, ikke sandt? Jeg formåede at gøre kærligheden sværere, end den burde være, med al min talen om eskapismen og verdener, som jeg ikke følte tilhørte os. De vil tage det fra os, græd jeg, og du nikkede, som forstod du, hvad jeg mente. De vil stjæle vores drømme - vi bliver nødt til at flygte, før de brænder vores huse og efterlader os med intet andet end ruinerne af noget, vi elskede engang. I det mindste har vi hinanden, forsøgte jeg at minde dig om. Og det, at tosomheden ofte ikke er nok, ekkoede i stilheden imellem os.

Jeg ved, du hader motelværelserne - de regnvåde, grå bygninger langs hjemsøgte landeveje - hvor vinduerne er utætte, og spøgelserne gemmer sig i støvede hjørner. Jeg ved, du vågner til lyden af neonskiltet udenfor og den knitrende stilhed af et fjernsyn, som ikke har fungeret i flere år. Du hader de små, fortvivlede stier og lyden af hjulene mod asfalten og fornemmelsen af bilernes passeren. Jeg ser dig krybe sammen ved bølgernes berøring af færgerne og forvirringen ved de travle togstationer. Du hader at se byerne forsvinde bag os, viklet ind i stille morgentåge. Selv radiostemmerne er du blevet træt af - de minder dig vel om trivialiteten, du havde engang;

Fordi du længes hjem, gør du ikke? Det var mig, der havde brug for at eskapere. Jeg mindes, hvordan hverdagen kravlede ind under min hud og gjorde mig rastløs med dansende fødder og rystende hænder. Der må være mere, mumlede jeg ind i mørket af dit hår, og vi lagde planer og satte krydser i skolens atlasser og lå vågne i lyset af globussen.

Nu falder du i søvn med billeder af træet i din have, som falmer med efteråret, og bladene som ligger sig i forvirrede bunker på græsplænerne i villakvarteret. Ekkoer lyden af klirrende tekopper og søvnige samtaler en søndag morgen i dine øregange? Jeg har set fotografierne af din lillesøster i kuverten, du gemmer under den fremmede hovedpude - du har noget at vende hjem til. Det var, hvad jeg ikke ønskede at forstå. Der er noget, du føler, du har mistet. Nogen du savner. Jeg ved, det er tid - jeg frygtede ensomheden nok til at gøre dig ulykkelig. Du sagde intet; lod mig blot tage og tage, til du ikke havde mere at forære. Hvorhen, spurgte du, når du fandt mig i vindueskarmen med drømmende blikke og landkort. Af sted, sagde du og pakkede dine ting - med håbet om at det næste sted, ville vise os, hvad jeg ledte efter.

Kan du huske den morgen, vi forlod? Jeg krøllede min hånd sammen i varmen af din og følte endelig, at virkeligheden var vores. Hvor skal vi tage hen, spurgte jeg, og du pegede mod horisonten, som var den et svar. Vi har brugt så mange måneder på at jagte solen uden at nå den. Engang imellem er vi kommet tæt på, men aldrig uden at brænde vores fingre. Det er ikke at opgive, skriver du på væggene af dine tanker. Det er at give slip på noget, som ikke længere er din drøm.

Jeg forelskede mig i gadenavne og lufthavne og alt det, som kunne tage mig bort. Lyden af banegårde syntes at være lyden af hjemme. Jeg troede, jeg kunne flygte - at erindringerne og tabene ikke kunne nå os, hvis blot vi blev med at løbe. Men jeg ser dig ligge vågen med sitrende øjenlåg, og jeg hører dig mumle deres navne i søvnen. Der er kun en hvis distance, du kan fortsætte, før du bliver nødt til at standse. Jeg elsker vejene, men jeg elsker også dig. En sidste gang rejser vi, og lygterne fører os hjem. Du er glad, men jeg ikke se bort fra rynkerne i din pande og alt det, jeg har gjort ved dig.

At elske mig har gjort dig træt.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 27/05-2013 22:45 af Clara Lech (JegerClara) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 777 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.