4Kunstnere
Mange kunstnere · i denen verden. · Går op i at praktisere · Mere end e... [...]
Aforismer og gruk
9 år siden
4Himmelskibet
Skibet fløj på nattehimlen · Sejlede over Mælkevejen · bugen tungt la... [...]
Digte
9 år siden
4Næringsløs
En bøgehimmel vrimler af trækfugle · Da gnuer galoperer igennem sko... [...]
Digte
9 år siden
6Udkants Danmark
Og sol opgangen strålede om kap · I alle regnbuens farver · Denne mor... [...]
Digte
9 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Hans Kappel (f. 1994)
Latteren gav ekko. Richoterede mod klipperne. Sneen løsnede sig. Det var et hvidt monster. Det var ti sekunders evighed. Instinktivt klatrede jeg op i et træ. Anders blev instinktivt stående. Han hverken ville eller kunne gøre noget, han vidste det var nu. Det var ligegyldigt. Anders blev ædt.

Den mindste gazelle undslipper. En støvle lå halvt begravet. Jeg tog fat i den, men det var kun en støvle. Fandt feltspaden frem, gravede panisk. Efter Anders, efter håb, efter god samvittighed. Solen skinnede som altid. Svedperler sprang frem. Maskineri, Spadehovedet var som et knivsblad, sneen var som smør. Anders var som..

Gravede og gravede igen og igen. Redskabet ramte nyt materiale. Gravede videre. Jeg vidste det var en trærod. Gravede videre. Sneen blev rød. Spaden fortsatte. Spadestik på spadestik på spadestik. En kvalmende knækkende lyd, fortalte mig at jeg var nået igennem roden. Jeg kiggede ned for første gang. Jeg måtte fjerne det nedskredne sne, for at kunne se hullet.

Forbavset så jeg ned på Anders. Han træk vejret, han var befriet fra sneen. Alligevel var han døende. Jeg vendte mig om og begyndte at grave. Denne gang indtil jeg nåede den frosne jord. Den var stenhård, men jeg gravede alligevel. Spadestik på spadestik.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 27/03-2013 11:42 af Hans Kappel (Hans-ord) og er kategoriseret under Kortprosa.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.