Slotte af sand


10 år siden 1 kommentar Kortprosa

3Under den klare himmel
Far havde gode ben. Det havde han allerede bemærket flere gange. ... [...]
Noveller · barndom, familie, erindring
8 år siden
2Grænseland
Fire timer efter de var vandret afsted fra udkanten af Karpacz, n... [...]
Kortprosa · familieliv, livsanskuelse, splittelse
8 år siden
2Det bankede på
Han ankom ved middagstid i den blå Ford, som han parkerede op ad ... [...]
Noveller · erkendelse, følelser, livets gang
8 år siden
3Aftryk - Kapitel 1
Som helt lille vidste jeg næsten intet om verden. Det bekymrede m... [...]
Romaner · tidens gang, ungdom, digtning
9 år siden
2Den lille dreng
Niels rækker læderjakken over hendes skuldre der i regnen på bænk... [...]
Noveller · magtesløshed, barndom, familie
9 år siden
5En mand, der skriver og taler
En mand sidder og skriver i en stak papirer. Dette gør han gerne ... [...]
Noveller · eksistentiel, humor
9 år siden
4Havet fryser ikke
Hun blev født i en anden by, en lille by, hvis navn er glemt, ell... [...]
Noveller
9 år siden
1Sommerminde
En af de sidste dage før kvinderne gav slip og lod børnene tage h... [...]
Noveller
9 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Theo Thy (f. 1989)
Sandet strøg blødt henover stranden, der strakte sig både længere og bredere end jeg helt kunne forstå. Det dybblå tæppe lå ude i horisonten, fristende men uhåndgribeligt, og de mange stilstående øjeblikke havde da også fortiet den første indskydelse om at få dyppet de kolde fødder i den endnu koldere væske. Jeg sad med benene strakt ud, krydset over hinanden, med rank ryg og en hånd boret ned i sandet på hver side, hovedet tiltet et afslappende snært tilbage. Der var jeg, med solen bagende ned på mine lukkede øjenlåg, bagende ned igennem min splittede nøgenhed.
   Ved min side dukkede et slot af sand frem; intenst skød det op af jorden, standhaftigt stod det i luften, velvidende om at denne modstand kun ville udskyde det uundgåelige, vinden, der i sidste ende ville udslette dette perfekte slot, splitte det til atomer, tusinde af sandkorn der hver i sær ville falde ned igen et nyt tilfældigt sted og kreere nye unikke øjeblikke i den endeløse rejse henover stranden.
   Jeg genkendte dette slot, som man ville genkende det at sørge eller det at elske. Følelser som disse er flyvske, midlertidige oplevelser, som vinden ligeledes vil blæse væk. Dette sandslot ved din side er ikke unikt; det er en kopi, fortæller solen mine halvt-sovende øjenlåg. Jeg tilbeder dog stadig dette slots kreatør, den kunstner der har rejst mesterværket. Det kræver mod blot at prøve, og selvom mange prøver, lykkes kun få. Mon denne kunster nogensinde var klar over hvilke magter han var oppe i mod? Mon han var klar over, at naturen før eller senere vil tage alt menneskeskabt tilbage? Naturen lever længere end mennesket, og selvom det ved første øjekast kunne tage sig således ud, at vinden stjal sandslottet, bringer vinden blot de bittesmå korn af sand videre, leverer dem tilbage til deres rette sted, i tilfældighedens hvirvelvind. Orden ødelægges af kaos; kaos restruktureres af orden. Alle disse følelser jeg har mistet, fået taget fra mig; er disse også blevet bragt til deres rette sted - til deres rette ejermand? Er orden blevet restruktureret et andet sted? Findes der kun et vis antal følelser, en vis kvote af hver sindstilstand, af hvilken vi alle må deles - og således en retfærdiggørelse for, hvorfor ingen af os kan holde på dem for evigt?
   En gang for længe siden lavede jeg det unikke sandslot - ja, jeg var den første. Alt hvad jeg siden har set har været intet andet end kopier af det sande, initiale værk. Uheldigvis var jeg for ung til at sætte ordentlig pris på, hvad jeg havde skabt, og dette faktum er noget jeg altid vil kigge tilbage på med faldende mundviger. Fra tid til anden besøger jeg den strand, hvorpå de første tårne blev rejst, i naivt håb om, at slottet skulle være blæst tilbage til mig. Jeg genkender dog aldrig rigtig stranden; ej heller genkender vinden mig.
   Jeg ved, at jeg aldrig igen vil kunne skabe noget så smukt, da det sande smukke blev skabt af fire hænder, flettet perfekt sammen. Jeg var aldrig klar over, hvilken kraft mine egne to hænder besad, men måske denne kraft alene eksisterede i mødet mellem to halve eksistenser; to halve, tilsammen én hel.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 05/08-2013 09:36 af Theo Thy (John Lemon) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 528 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.