3Under den klare himmel
Far havde gode ben. Det havde han allerede bemærket flere gange. ... [...]
Noveller · barndom, familie, erindring
8 år siden
2Grænseland
Fire timer efter de var vandret afsted fra udkanten af Karpacz, n... [...]
Kortprosa · familieliv, livsanskuelse, splittelse
8 år siden
2Det bankede på
Han ankom ved middagstid i den blå Ford, som han parkerede op ad ... [...]
Noveller · erkendelse, følelser, livets gang
8 år siden
3Aftryk - Kapitel 1
Som helt lille vidste jeg næsten intet om verden. Det bekymrede m... [...]
Romaner · tidens gang, ungdom, digtning
9 år siden
2Den lille dreng
Niels rækker læderjakken over hendes skuldre der i regnen på bænk... [...]
Noveller · magtesløshed, barndom, familie
9 år siden
5En mand, der skriver og taler
En mand sidder og skriver i en stak papirer. Dette gør han gerne ... [...]
Noveller · eksistentiel, humor
9 år siden
4Havet fryser ikke
Hun blev født i en anden by, en lille by, hvis navn er glemt, ell... [...]
Noveller
9 år siden
1Sommerminde
En af de sidste dage før kvinderne gav slip og lod børnene tage h... [...]
Noveller
9 år siden
6Fald, flyd
Jeg kom til verden uden stor ståhej. Menneskeheden havde sit ansi... [...]
Noveller
9 år siden
2Vincents fortælling #2 (Regn)
Det regnede hele den sommer. Sådan husker jeg det i hvert fald. V... [...]
Noveller
9 år siden
2Vincents fortælling #1 (Farver)
Det år satte vinteren sig i min krop. Den sled på min hud. Det kl... [...]
Noveller
9 år siden
1Bertrands drømme
Bertrand havde som alle andre ni-årige et hav af drømme, han svøm... [...]
Noveller
9 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Theo Thy (f. 1989)
Jeg trænger til ro, hvisker manden.
   Han slæber sig nu afsted, han halter sin vej igennem byen. En hale logrer ved hans side, og et forventningsfuldt ansigt kigger fra tid til anden op. Han holder for det meste snuden lige ud, fokuseret på en destination der ikke er til at bestemme. Nu er vi der snart. Han hvisker ordene ud gennem de skæggede læber og en smule spyt flyver frem foran ham og lander på den mørke asfalt. Små søer af spyt og regnvand ligger spredt mellem de høje mure der indelukker smøgerne, nattens labyrinter der kun afkodes ved hjælp af himmelkortet. Den logrende følgesvend nikker godkendende og sætter farten en smule op, men må så stoppe helt og vente. Turen gennem disse små afkroge af byens indre er en langsommelig affære, men på sin vis nyder de den begge.
   Der er lys forenden af smøgen og lyset giver hunden energi, den springer op og løber hen for enden, så der bagfra kun kan ses den evigt pendulerende hale. Som manden kommer tættere på, ligner dyret mere og mere en mekanisk ting, en installation i natten, men så straks han når frem til dens side, vil dyrets hoved ind og snuse og slikke på hans beskidte bukser. Så, Så, hvisker manden, og kigger ned på hund og buks. Gammelt skidt klæber sig til det posede stof, og forgæves giver han det et kort skrub, mens hånden nu bliver fyldt med hundesavl.
   En gøen lyder fra et sted i byen, og dyret reagerer prompte, ikke med lyd, men med en skarp opmærksomhed rettet ud i den mørke horisont, den står helt stille igen, ikke engang halen pendulerer. Manden står ligeledes stille et øjeblik før han bukker sig forover og kigger forsigtigt rundt om hjørnet. Der er lys; gadelamper, store klare stjerner på rad og række i uendelig formation. Han tager et nervøst langt skridt om bag hunden, næsten et hop, før han igen halter sig videre i modsatte retning af lyset. Et par skraldespande har fanget hans opmærksomhed og mens han nærmer sig med hunden luntende efter, spreder en dunst af mad sig. Han tager sig til maven og kan pludselig mærke en rumsteren, en lyst, en mangel, en nødvendighed. Han tager låget af skraldespanden, og begynder at rode mens en sær lugt af de varierede kulinariske anretninger suser ind i næseborene. I ren vildskab og ekstase vælter han skraldespanden og indholdet spredes ud over de fugtige brosten. Manden falder på knæ, og bukker sig ned over festmåltidet; snuser, slikker, æder. Hunden kommer til, og som brødre deler de den udstødte mængde rester fra de omkringliggende spisesteder.
   Mætte og en smule varmere lunter de to følgesvende videre ud i mørket. Jeg trænger til ro, fortæller manden stille hunden, og han stryger sin rynkede hånd igennem det grå hår der glimter af liv i måneskinnet. Ro, fred, forsoning. Han stopper op. Hunden kigger på manden og vipper hovedet en smule på skrå, kigger med sine dybe sorte øjne på manden og prøver at fornemme, hvad han fornemmer. Manden sætter sig ned med ryggen mod muren på et sted hvor månen rammer hans ansigt i en tynd stråle, og man kan nu tydeligt se hans trætte øjne, det slidte ansigt. Hunden lunter lidt rundt omkring ham og piber, hvorefter den lader sit hoved falde ned over mandens lår. Her ligger den med åbne øjne, følger de små bevægelser længere inde i strædet. En frø hopper forsigtigt fra den ene mur til den anden, kvækker kort lige inden hoppet. Hunden følger den, men ligger stille, ingen bevægelser, ingen lyde. Mandens åndedrag er tungt. Hans lår er kolde. Regnen begynder at falde.
   Hunden ryster sig, sprøjter det nedfaldne regn af sig, bliver et øjeblik til en bombe af vand der eksploderer. Den begynder at traske ned ad brostenene langs de skinnende mure. Dyret træder uden varsomhed gennem pytterne af vand i et langsomt tempo. Poterne er våde og sorte. Hunden er træt, men den forsætter igennem det dunkle stræde, en lysstribe skyder ned fra et sted lidt fremme.
   Hunden står nu i en pøl af lys, fanget midt i strålen og stirrer med sorte øjne op i den blændende klarhed. Hunden står forstenet indtil poterne pludselig slipper jorden. Poterne sætter fra de kolde brosten og dyret letter, op i luften, op i lyset svæver hunden, de sorte øjne stadigt stirrende rettet op i mod klarheden. Poterne bliver slappe, kroppen giver efter og synker sammen. Hunden hænger livløst i nattens regnfriske luft.
   Dyret vender om og træder let tilbage ind i mørket, bliver indhyllet i mørket, bliver usynlig. Hunden nærmer sig atter den sammensunkne mand, snuser kort til hans hånd og ligger så hovedet på hans lår. Den falder ind i manden, deler hans søvn, mens månen langsomt glider om bag tagtoppene.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/10-2013 14:49 af Theo Thy (John Lemon) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 796 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.