4Hvis mit sprog var en anden
Hvis mit sprog var en anden · og lydene af en sådan art · at tonernes... [...]
Digte
8 år siden
3Jeg trodser regnen uden paraply
Jeg trodser regnen uden paraply · og sejler med trafikken på Vester... [...]
Digte
8 år siden
9Tanken nødlander på mit skrivebord
Tanken nødlander på mit skrivebord · et massestyrt hudafskrabninger... [...]
Digte
8 år siden
5Det er digtets natur
Det er digtets natur · at fortælle i tågerne · fra mørklagte gader og... [...]
Digte
8 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 1
Martin Nørgaard (f. 1984)
Mmrpff!!! Den store digter fik økokaffen galt i halsen og hakkede og hostede som 2CV'en fra hans studentertid med Fritz. Bilen havde de haft som deling. Fritz havde den på ulige uger og han havde den i de lige uger. Der var nu ikke meget der var lige for den store digter dengang. Tiden i den store stad havde været fyldt med fjolletobak og psykedelisk musik. Nu til dags foretrak han nu mere en plade med Ørsted Petersen. Det passede sig ligesom mere til hans position. Nå, men denne Fritz var altså blevet anmelder på Tidende efter afsluttet eksamen og et par år i det sydøstlige Kaukasus som fårehyrde, eller hvad det nu var han lavede der! Den store digter vidste det ikke rigtigt. Sidst de mødtes var ved universitetets jubilæumsfest. Og nu, et år efter, havde Fritz så begivet sig ud i at anmelde den store digters seneste værk. Og hvilket værk! Det var hans tiende roman siden debuten på det lille studenterforlag og roserne havde slynget sig op ad muren lige siden. Men nu mente Fritz altså at plottet i hans seneste roman, 'Alting har en ende', var både uigennemskueligt og tyndt. Begge dele på en gang! Forlæggeren havde ellers været yderst begejstret og lovet at den ville gå som varm øl i Skotland, hvad han end mente med det... Fritz havde aldrig rigtig været god i skolen, især ikke når den stod på fortolkninger af de store klassikere og med en militant præcision havde han leveret den ene vingeskudte psykoanalyse efter den anden. Det var naturligvis en væsentlig formildende omstændighed for læsningen af anmeldelsen. Den store digter tørrede økokaffepletterne op fra avisen og gjorde sig umage med at lade karkluden opsuge alle ordene i Fritz' anmelderrubrik.
Forfatterbemærkninger
En af mine 'ti-minutter-historier'. Reglen er at historien skal skrives på max ti minutter og efterfølgende ikke må redigeres! Altså en form for hurtigskrivning/(stream of consciuosness)...

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/02-2014 21:56 af Martin Nørgaard (Tidsrøver) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 290 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.