Når sirenen lyder


4 år siden 6 kommentarer Smilebåndet desperation irritation familiebesøg

2Amors korte besøg
Lillebror Victor på knap 5 år meddelte ved middagsbordet, at han ... [...]
Smilebåndet · børn
1 måned, 5 dage siden
4Når stilhed forvandles til guld
Jeg rumlede af sted i bussen en trøstesløs efterårsdag. Regnen sl... [...]
Smilebåndet · passagerer, mobiltelefon, talestrøm
1 måned, 16 dage siden
3Det kommer med alderen
Ida på 7 år bor med far, mor og lillebror i en mindre kommune, og... [...]
Smilebåndet · breve, forvirring, it-systemer
3 måneder, 16 dage siden
3Hans livs lys
Victor på 4½ år skulle have besøg af sin jævnaldrende hjertevenin... [...]
Smilebåndet · børn, kærlighed, invitation
4 måneder, 15 dage siden
4Spørgsmål i en corona tid
Spørgsmål kan løbe løbsk på fornuftens veje. · Skal man tolerance h... [...]
Rim og vers · skræk, isolation, overdrivelse
5 måneder, 5 dage siden
1Når frisøren har lukket
I disse tider hvor frisører m.m. er lukket ned, så gav denne stat... [...]
Smilebåndet · selvgjort, nødsituation
5 måneder, 27 dage siden

Puls: 22,1

Publiceret: 2
Afgivet: 14
Modtaget: 9
Lejsy Storm (f. 1955)
Varslingssirenen hylede i langtrukne toner den første onsdag i maj. Det er den dag på året, hvor de rustne øreflænsere afprøves, og befolkningen dermed skal mindes om deres anvendelse og betydning.

Skulle man søge i dækning og gå inden døre?
JA! Det skulle man. I hvert fald her på matriklen.

Naboens svigermor ankom nemlig i selv samme øjeblik, sirenen satte i gang. Med nedadhængende mund vred hun sig ufikst ud af bilen og missede op i luften, som var blikket fyldt med skarntydesaft. Hun gjorde et forgæves forsøg på at få øje på lyden af den formastelige katastrofevarsling, som afslørede hendes ankomst, og dermed satte hele Danmark på rød agtpågivenhed.

Hun var kaffetørstig, og trangen til lun galopkringle med drivende remonce var påtrængende. Hun blev dog noget lang i det fyldige ansigt, da det viste sig, at der ikke var nogen hjemme.

Men hun gav ikke op. Ovre i garagen hang redningen i form af en reservenøgle på et rustent søm. På hendes diktat sjokkede manden over og åbnede Himmerigets Port til det uoverskuelige rum, der er fyldt op med årtiers hensygnende opmagasinering. Men det var tydeligt at se på reaktionen, at der for en gangs skyld ikke hang nogen nøgle.
Svigermor vraltede irriteret derover, idet hun var sikker på, at manden var et fjols, der ikke kiggede sig ordentligt for. Men end ikke hendes inkvisitoriske blik, som flaksede op og ned ad væggene, kunne fremtrylle universalredskabet, der gav adgang til køleskabet og kaffemaskinen på legal vis.

Herefter tog hun det mobile skyts i brug, og der blev ringet op til et nummer, man kun kan gætte sig til, hvem det tilhørte. Munden forblev dog stram og lukket som tegn på, at der ikke var etableret forbindelse.
Der blev energisk ringet op en hel del gange - dog uden held.

Efter endnu et par forgæves opkald, trampede hun med hælende i beslutsomt marchtempo hen over flisegangen i retning mod bilen. Med et hovedkast og en kommanderende pegefinger, blev hendes ægteviede beordret til at indtage førersædet. Heldigvis for ham forstod han befalingen, og væk kørte de.

Der er utvivlsomt fyret godt op under svigermors skærsild, når der på et tidspunkt bliver etableret forbindelse til beboerne i nr. 52.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 05/05-2016 18:53 af Lejsy Storm og er kategoriseret under Smilebåndet.
Teksten er på 367 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.