2Mine aber
Han sidder i vindueskarmen og stirrer, alt er småt oppefra, biler... [...]
Kortprosa
2 dage, 3 timer siden
3Live TV - Reality
Nu tæller jeg tanker · maler ord · blå by · min sky · indenicirkler · flyve... [...]
Digte
7 dage siden
2Fugle flyver højt 2
Mon hun vidste, hvad det betød. Mon hun vidste, at hans knæ var e... [...]
Kortprosa
27 dage siden
5Fugle flyver højt
Toget var en rød slange, der åd sig gennem landet. Han elskede fa... [...]
Kortprosa
1 måned, 3 dage siden

Puls: 85,3

Publiceret: 10
Afgivet: 73
Modtaget: 44
Ulla Hexibru (f. 1956)
Da jeg var barn legede jeg en leg der hed: "Jorden er giftig". Fornemmelsen af spænding, hvor udstrakt den fysiske formåen var, de svedige håndflader, de spændte muskler dirrende på grænsen. Afgrundens lurende overraskelser.

Faldet kom altid uventet, når man var allermindst forberedt, allermest skarp og selvbevidst. Lige der. Bang, splash, du er ude, død, væk.
   Jeg hadede det, hadede den følelse af forladthed det gav mig. Jeg tudede aldrig.
   Kun indeni lod jeg mig mærke, intenst som nu, hvor dit stålgrå blik møder mig i døråbningen. Jeg træder automatisk tilbage, ud på trappeafsatsen igen. Døren bliver lukket med et smæld.

I ventetiden stirrer jeg på en afskallet plet i væggen. Noget er stødt hårdt ind i den. Måske er det dit store klædeskab, som du insisterede på at få med. Du insisterede på mange ting, og jeg sagde dig ikke imod, da du flyttede.
   Endelig åbner du igen, og skubber vores datter ud til mig iført rygsæk. Jeg griber om week-end tasken, du kaster i min favn, og hører smækket fra døren runge, mens Emma og jeg går.

Så bliver jeg trukket i ærmet: "Far", siger min datter: "Hvorfor, er mor så sur?"

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 28/10-2016 19:11 af Ulla Hexibru (heksemutter) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 194 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.