Duelig


4 år siden 4 kommentarer Kortprosa karakter duer betragtninger

3Heteronormativt
det er · familiezoneskiltet i toget · som viser tændstikmand plus · tæn... [...]
Digte · heteronormativitet, kønsroller, feminisme
2 år siden
3Lgbt
lebber ville leve længere og lykkeligere hvis I ikke · gødede med g... [...]
Digte · lgbt, diskrimination, livserfaring
2 år siden
5Fremtidshåb
verdenen der svømmer · i køn min mor er · en søster mere solidaritet · ... [...]
Digte · feminisme, håb, drømme
2 år siden
4Fjerklædt
de dage jeg forbliver · klædt i fjer · dør jeg lettest
Digte
2 år siden
2Najadeblod
kan du · stadig elske mig med dette · najadeblod løbende · i årerne og ... [...]
Digte · kvindeportræt, livserfaring, viljestyrke
2 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Syrene Hvid (f. 1988)
Luxembourg City, City, den eneste af sin slags i hele det store land, var ganske vist lille, men duer havde den stadig nok af, en hær af en vis størrelse, en hær af rang, rotter over og under jorden - præcis som de langt mere ægte storbyer, a la London, a la Paris.

Når hun vandrede over pladsen foran Storhertugpaladset, forbi de mange mænd i jakkesæt eller i uniform ligefrem, jamen dog, så velklædte, gik de på vingerne først og fjerene dansede, ladt så (for)tabte tilbage om hendes fødder, om hendes skørts flagrende kanter, men Marguerite havde ikke noget imod duerne, de flyvende rotter, de dumme kræ. Blev hun til tider anmodet om at vente på ham ved trappen, brugte hun gerne, hellere end gerne, tiden på at betragte den hele flok lande igen, samme sted som de lige havde forladt i sådan et kaotisk tumult, lyttede til dem kurre og så dem kure rundt blandt hinanden i en grå og lettere uformelig, helt igennem opblødt masse. Ah, man skulle selvfølgeligt ikke undervurdere duerne, de lignede måske fedladne baroner og baronesser på promenade, men sæt du en høg i luften og vupti! Disse fjerdragter på grimme fødder ville vide at den bedste måde, at redde sig selv og sit aldrig helt hjælpeløse liv var at lade sig falde, ikke sandt? Sandt var det, for sandt var det sagt.

Marguerite trippede lidt fra fod til fod, mens hun ventede, som hun jo var blevet bedt om at gøre, pænt på at den store Augustus skulle gøre sin entre, hvis ikke man skulle tale om hans exit i denne kontekst. Dørene var dér, når alt kom til alt. Faktisk skulle hun tisse, men hun gik da ud fra at hvis trangen blev for stor, for slem, kunne hun altid sætte sig på hug i rendestenen ved siden af et par mere løsslupne duer... Ja, guderne måtte vide, at hun syntes disse ellers så omdiskuterede fugle, hadede af mange, tolererede af flere endnu, havde forstået verden bedre end de fleste. Mennesker.

Med deres fine toiletforhold og alle deres forbehold oveni.
Forfatterbemærkninger
En del af et større skriveprojekt. Foregår indenfor samme tidsrum som de andre historier, jeg har lagt op.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 30/01-2017 20:03 af Syrene Hvid og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 348 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.