Den dybe dal

Om vinteren


6 år siden 1 kommentar Uafsluttet Romaner indianer

5Livets puslespil
Livets puslespil, · store og små brikker, · lyse og mørke, · blandet i ... [...]
Essays · mennesker, lykkelig, drømme
3 år siden
4Stå ikke ved min grav
Stå ikke ved min grav og græd · Jeg er ikke her · Gå ud i naturen, he... [...]
Digte · familiebånd
5 år siden
1De bløde poter
Store bløde poter, · du er en kæmpe kat · med et sind så smukt · du føl... [...]
Digte
5 år siden
5Januar
Januar, så våd og tung · det er surt at komme ud · med den tomme peng... [...]
Rim og vers · i naturen, vinter, mørke
6 år siden
5Nissehuer og julemænd
Nissehuer og julemænd · bliver hurtigt af vejen gemt · juletræ og bru... [...]
Rim og vers · højtider, jul, juletid
6 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Asilla Nova (f. 1950)
Det var en meget dyb dal mellem høje forrevne bjerge, det var koldt, for bjergene skyggede for den smule sol der var her om vinteren.

Her i dalen havde Bear slået sig ned for vinteren, Bear var indianer, han var helt alene for han havde forladt sin stamme for at drage ud i verden for at se sig omkring.

Bear havde fundet en lille klippehule ved bjergets fod, her havde han fundet ly for det kolde og barske vintervejr, lige nu ville han dog hellere havde været hjemme hos stammen og
   sidde i et telt sammen med de andre, ind imellem savnede han dem alle sammen og sin familie især.

Bear var en lille tæt indianer med et ansig mærket af stor styrke, han var ikke smuk - men han havde karakter. Bear var indhyllet i et stort bisonskind,en bison han havde nedlagt sammen med de andre jægere fra stammen,og nu kom skindet ham til god nytte,det var bidende koldt denne nat og det var begyndt at sne.

Bear rullede sig godt ind i skindet nu ville han lægge sig til at sove, han have forinden lagt et godt stor bål tilrette så der var lidt at varme sig ved.

Da det blev morgen var jorden helt hvid, der var faldet meget sne i nattens løb.Bear var meget sulten, bålet var brændt ned,så han gav sig til at tygge på en strimmel tørret kød, det var ret hårdt at tygge i men det stillede sulten for en tid.

Mens han sad der og tyggede tænkte Bear over hvad han mon skulle lave i dagens løb, han trængte hårdt til nye forsyninger, både mad og brænde. Han spiste hurtigt færdigt og drak en stor slurk vand, så var han klar til afgang.

Det var svært at gå i den dybe sne, han sank i til knæene, så det gik langsomt fremad, men fremad gik det dog alligevel.
   Bear fik øje på et dyrespor, det kunne ligne et harespor, hans tænder løb i vand ved tanken og haresteg, nu måtte han være forsigtig, han sneg sig afsted langs sporet. Gennem det tætte krat sneg han sig og pludselig så han den, nogle meter foran sig, en dejlig stor hare, der kunne vist godt blive til et par måltider. Bear tog sin bue ned fra ryggen og lagde en pil på buen.
Forfatterbemærkninger
starten på en længere roman...

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/05-2017 22:20 af Asilla Nova (Asilla) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 394 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.