Englefald


4 måneder, 12 dage siden 2 kommentarer Kortprosa kvinder mørke ensomhed

3Forsvindingspunkt
Dagen flyver. · Lad den aldrig lande. · Lad mig hænge fast · ved dens k... [...]
Digte · tid
4 timer, 52 minutter siden
5Septembersommer
Hun kom med septembersommeren · der rider på halen af august og kly... [...]
Digte · kærlighedserklæring, historie
5 dage siden
2Imka og Asammika
Før bjergene fødtes, lå englandet fladt hen, det kendte ingen for... [...]
Blandede tekster · mytologi, skabelsesberetning
14 dage siden
5Hvorfor er det altid mændene der rejser
Hvorfor er det altid mændene der rejser, · spørger de andre og kigg... [...]
Digte · soldater, krig, kønsroller
15 dage siden

Puls: 85,4

Publiceret: 19
Afgivet: 96
Modtaget: 56
Syrene Hvid (f. 1988)
Hendes lejlighed er stor og sparsomt møbleret, der er langt fra sofaen til hjørnerne, hvor skyggerne bor som edderkopper, de kravler frem hen ad eftermiddagen, bliver større i takt med aftenens fremskred, hun spiller afrikansk trommemusik til langt ud på natten for at holde mørket væk, men taber i sidste ende altid til bagsiden af sine egne lukkede øjenlåg. Lejligheden byder ikke nogen velkommen, så Lea tager aldrig piger med hjem, i stedet besøger hun helst andres langt lysere boligsituationer.

På diverse værelser ved Trøjborg, i Brabrand og Hasle gør hun sine knæfald foran dem der har inviteret hende indenfor, hun søger helt ind bagved strømpebukser og trusser, kysser ophedede inderlår, bestiger venusbjerge. Som hun ser dem, er alle kvinder engle uden vinger, kun stumperne sidder tilbage, de stikker ud på ryggen og for nemheds skyld kaldes de skulderblade nu, men det er resterne af en anden værensform, en gammel virkelighed. Uden deres vinger er hendes kvinder selvfølgeligt faldne væsner, de kan kun genrejses igennem tilbedelse og derfor lader hun sig selv falde sammen med dem, når hun går på knæ, derfor kalder hun sine eskapader mellem deres ben for englefald.

Når hun endelig vender tilbage til lejligheden, sidder der støv fra falmede fjer på hendes fingre, om hendes læber, i alle hendes tunges smagsløg og støvet bærer et særligt lys med sig som ingen edderkopper kan fortære. For hver pige hun genrejser ved et egenfald, lukker hun lyset ind endnu en anelse og en dag må selv hjørnerne da kunne kastes i et andet skær, så hun ikke behøver frygte, hvad de gemmer. Så hun ikke bliver nødt til konstant at flytte sin sofa en tak længere ind mod midten af rummet.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/10-2017 13:32 af Syrene Hvid og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 283 ord og lix-tallet er 57.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.