Forårssolens varme kleptoman


1 år, 2 måneder siden 1 kommentar Kortprosa

2Fuglen fra barndommen
Det varer nok ikke længe, før skyerne slipper en varmende sol fri... [...]
Livshistorier · mobning, indadvendthed, eksistens
12 dage siden
3Er poesi bedre end whisky?
Poesien er bedre end whisky, bedre end rødvin, bedre en portvin, ... [...]
Klummen
16 dage siden
5Svampepoesi
Når foråret kommer, finder jeg Morkler, · de smager fantastisk til ... [...]
Digte
19 dage siden
5Lidt om ensomhed
Hvad vil det sige at være ensom? · Er det at være trist en sygdom? · ... [...]
Digte
24 dage siden

Puls: 78,2

Publiceret: 10
Afgivet: 56
Modtaget: 38
Poul Erik Pedersen (f. 1957)
Hendes hånd er kold og svedig og grebet er usikkert. Jo hårdere hun holder om det runde fine glas, jo mere føles det som om den vil glide ud af hendes hånd og ned på gulvet, hvor det måske vil splintres i tusinde stykker eller i hvert fald larme. Tænk hvis hun taber glasset og bliver afsløret.

Spændingen gør hende ør og svedig. Hun tager sig til brystet og ånder stødvis. "Hvordan har de det? Behøver de hjælp?" Den unge mandlige butiksmedarbejder tager hende i armen og hun sukker tungt og takker. "Der er ingen alvorlig fare. Det er bare hjertet. Jeg behøver blot 10 minutters hvile og jeg bliver frisk igen. Kommer jeg ud denne vej?"

Ekspedienten hjælper hende ud ad en sidedør, hvor der står en bænk i forårssolen. "Mange tak, det er fint her på bænken, jeg behøver blot at sidde lidt, så klarer jeg mig."

I sin taske har hun en pose. Hun finder glasset med kaviar frem, de røgede ålestykker, blåbærtærten, cremen, læbestiften, strømpebukserne og trusserne. Hun kommer sagerne i posen. Hun begynder at gå hjem. Forårssolen varmer og hun smiler mildt til alle de mennesker hun møder på sin vej.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 12/04-2019 08:51 af Poul Erik Pedersen (Poulerik) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 196 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.