Klima


11 måneder, 19 dage siden 1 kommentar Essays

2Piger
Sommer på legepladsen · solen skinner smukt · og skyerne driver doven... [...]
Digte
9 dage siden
4Spor
Dybe spor i sneen · vejen er snoet · og lang · kroppen ryster · og halvt ... [...]
Digte · balance, fremtid, håbefuld
9 dage siden
6Længsel
Det uendelige havs bølgeslag · eksplosion af hvidt skum · og stenenes... [...]
Digte · hjem, livet, natur
22 dage siden
3Drømme og virkelighed
Jeg er i verden · krop og sjæl bombarderes · i sekunder, minutter · tim... [...]
Digte · erkendelse, livsanskuelse, sjæl
25 dage siden

Puls: 59,4

Publiceret: 10
Afgivet: 46
Modtaget: 31
Niels Engdal (f. 1954)
Klimadebatten fejer som en orkan gennem verden, Co2 er på alles læber. Frygt og desperation. Der må gøres noget. Rædslen tvinger os til at tænke (hurtigt). Nye ideer og forslag. Frelsthed. Og så er der penge i skidtet. Forståeligt nok med den orkan, som er ved at blæse os omkuld. Hvis vores eksistensgrundlag bare skrider under os og fører os udi intet, ja, så er lyset slukket hurtigt og effektivt. Men klima er ikke bare klima. Psykisk klima. Hvordan vi behandler hinanden, I det offentlige rum. På arbejdet. Andre steder. Det klima bliver aldrig nævnt, Måske er der ingen problemer der, vil nogle måske sige. Jeg tror det næppe. Klimaet i et fortravlet og ligegyldigt Danmark er blevet koldere. Medfølelsen med dem der har det svært er snart ikke eksisterende. Vi gemmer os bag travlhed og optagethed af vores egen forfængelighed og focusering af alt det der foregår i vores indre. Uden at tænke på at rette tankerne udaf , glemme os selv. Bruge de ressourcer vi har i forhold til andre. Og derved måske opdage at vore indre konflikter skal bekæmpes ved at vi glemmer os selv lidt.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/08-2019 23:03 af Niels Engdal (evighedsblomst) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 188 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.