Drømme og virkelighed


8 måneder, 16 dage siden 1 kommentar Blandede tekster forhåbninger det ukendte næstekærlighed

1Gaver
Martin slentrede gennem parken, hvor birketræernes løv dansede og... [...]
Noveller · indre konflikt, fremmedgørelse, frihed
3 dage siden
1En Drøm
Thore fortalte mig engang at han havde haft en drøm om en time me... [...]
Blandede tekster · overlevelse, venner, forandring
6 dage siden
3Corona og fremtid
Da vi stod midt i coronakrisen, hvor TV og andre medier tæppebomb... [...]
Essays · forandring, næstekærlighed, fremtidssamfund
9 dage siden
5Foråret begynder
Vinden og lyset · havens farvede pletter · tulipaner i små formatione... [...]
Digte
1 måned siden
2Forandring
Som et strejf · saftigt græs og tusindfryd · en stråle af lys rammer ... [...]
Digte · reflektion, fantasi, vej
1 måned, 13 dage siden

Puls: 68,9

Publiceret: 11
Afgivet: 60
Modtaget: 32
Niels Engdal (f. 1954)
Hvad holder livet i gang i verdens myretue? Er det kærligheden og håbet om at mennesket kan kæmpe sig igennem mørke, usikkerhed og had? Er det troen på at vi kan ændre vores liv? Bryde igennem mørkets mur, bare finde en mikroskopisk revne og mærke lyset. Bade krop og sjæl i dette lys, og mærke det liv, som udspringer fra universets hemmelige kilde. En kraft, som vi ikke kender, men som er skabt for at blive fundet af alle mennesker i deres søgen efter livets mening.Hver dag åbner fabrikker deres porte for mennesker, der skal udfylde deres dag. Og børn strømmer til deres skoler for at lære og vokse. Mærke hinanden, få venner, give og modtage den kærlighed, som er sjælens næring. Sommetider drømmer børnene om et bedre sted, hvor enkelhed og renhed flyver ligeså højt som himlens fugle. Og andre lever for sig selv, mærker angsten og savner andres åndedrag. I verdens myretue er der kampe mellem mennesker, som leder efter sporet på livets vej. Den løber i dale og bjerge og i sletternes uendelige rum. Her er had, forbitrelse og misundelse. Det er næsten umuligt bare at finde en stump af kærlighedens evige væsen. Er mennesker marionetter i et djævelsk spil, styret af ukendte herskere?.Kan herskerne besejres? Kan de fortsætte deres ufrugtbare gerning, hvis de mødes af den kærlighed, som udgår fra universet? Når lyset bader verden i dens ægte farver vil de ukendte herskere blive blændet. Deres kroppe og ånd vil på vaklende ben blive sendt i en afgrund så dyb, hvor mørket vil forsegle verdens ondskab.Lyset skaber den nye verden. Ikke et paradis med englesang og grønne enge. Ikke en verden med milliarder af blinkende stjerner, som jager kulde og mørke bort. Ikke en verden beboet af viljeløse mennesker med englevinger og uden tanker. Men en verden af mennesker, som lever et liv, hvor sorg og glæde også er. Og hvor kærlighedens kraft altid vil lyse og vinde

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 18/09-2019 10:17 af Niels Engdal (evighedsblomst) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 325 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.