Spyt på muren


8 måneder, 29 dage siden 6 kommentarer Kortprosa

1Fraklip
Jeg ser · i dørspionen · du bliver · som ved du, · jeg er her. · Jeg tænker... [...]
Digte
8 dage siden
6Selvom ærter var blå ville jeg stadig spise...
For jeg elsker ærter, de minder om barndom. Lyden af spurve, bier... [...]
Noveller
24 dage siden
4Noget
Og så flyver jeg, · langt ud. · Jeg ser på andre, · løfter mig som en s... [...]
Digte
1 måned, 12 dage siden
6Døren
Ni gange om dagen · på en god dag · sætter mit øje · sig fast over døre... [...]
Digte
2 måneder siden

Puls: 62,9

Publiceret: 9
Afgivet: 59
Modtaget: 46
Ulla Hexibru (f. 1956)
Spyttet hang på muren bag min mor. Jeg stirrede fascineret, mens det drev ned som en stor saftig klat. Jeg forstod ikke, hvad den betød. Jeg syntes bare Jens var sej, når han kunne spytte næsten lige så langt som lamaen i Zoologisk Have. Det var fantastisk.

Mors kæreste var stor som et hus, en muskuløs mand med flotte tatoveringer. Han havde en eventyrdrage på ryggen. Når han spændte musklerne bevægede dragen sig. Jeg fik lov at røre ved den, den sommer på stranden. Der gik gys igennem mig, da den flyttede sin skællede krop, og de røde øjne slog lyn.

Jens og mor grinede fjollet. De grinede i det hele taget meget den dag. De tog mig med i vandet, og Jens smed mig rundt i bølgerne, indtil jeg tudede. Så grinede de igen. I bilen hjem faldt jeg i søvn. Jeg vågnede først, da mor puttede mig i min seng.

"Nu skal du sove min tøs", hviskede hun. Hun så glad ud, øjnene tindrede. Jeg lod mig villigt pakke i dynen, jeg var faktisk træt. Næste morgen var Jens der stadig. Han tog mig på ryggen og kravlede gennem hele stuen som hest. Jeg sad højt til vejrs, og klamrede mig fast, mens mor klappede og hvinede. Jens var vild, jeg var vild med Jens. Så da mor sagde, han ikke kom mere, blev jeg ked af det.

Jens legede med mig, Jens tog mig på ture i parken, Jens holdt på cyklen, så jeg næsten cyklede. Jens var der.

Mor fandt en ny kæreste, Peter. Men Peter snakkede ikke til mig, istedet så han surt på mig, mens han slog armene om mor og kyssede hende.

Når de startede med at kysse, gik jeg ind på mit værelse. Jeg trak kassen med klodser frem, og kylede dem ud over hele gulvet med et stort brag. Jeg byggede altid en borg med et højt tårn, mens jeg tænkte på dragen med de røde øjne.

Drager befrir prinsesser ikke?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/07-2020 11:15 af Ulla Hexibru (heksemutter) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 330 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.