Ødemark


8 måneder, 12 dage siden 2 kommentarer Kortprosa livet dyr vandring

1Sommerfugle støv
Jeg er på flugt · lagt i håndjern · falder mit ansigt ned i cementen · ... [...]
Digte · sommerfugl, fængsel, mennesker
7 dage siden
1Tremors stilstand
Og nu viste hun tænder til livets meningsløshed mens hun antændte... [...]
Kortprosa · magtesløshed, døden, frihed
7 dage siden
2Fatamorgana
Som sne dalende ned mod dig · i et sekund forvandler de sig · når de ... [...]
Digte
2 måneder, 14 dage siden
2Hvem er jeg
Hvem er jeg, når jeg intet kan · Kan jeg lede andre, uden mig selv · ... [...]
Digte
3 måneder, 1 dag siden

Puls: 30,3

Publiceret: 4
Afgivet: 5
Modtaget: 8
Ileme Rosenberg (f. 1994)
Fuglen sad på hegnets firkants-mønstret, skarpe sammenslutninger hægtet sammen med et tyndt grønligt loft af net, der svajede let henover himlen, der gav et forvrængede synsindtryk af skov og hav kollideret i et vandspejl. Fuglens fjerdragt var en smule busket og dets enkelte fjer gabende let mellem sig, efter dets morgenbad. Fuglen blev afbrudt af en sagte hvisken nede mod jordfladen. Ikke melodisk sang, der gav en dansende rus og opdrift og neddrift, som flokkenes dans på himlen. Nærmere en urytmisk, uorganisk, ugenkendelig lyd. Fuglen fløj ned til bunden og kunne nu se gennem hegnet, op mod den blå himmel, misfarvet af det grønne dække.

"Jeg ville ønske jeg havde vinger som en fugl, så jeg kunne flygte og finde fred. Jeg ville flyve langt bort, slå mig ned i ødemarken og blive der." (sal. 55, 7-8)

Fuglen lod tonerne genklange i dets hoved, igen og igen. I en dans af søgen efter tonernes budskab kradsede den jorden op, der skød mod himlen i opdrift af fuglens frustration efter forståelse. Den betragtede de mørke millioner af sandkorn, der krampagtigt hang sammen i et gribende kram, indtil det ramte jorden og eksploderede, som et barn revet væk fra sin moder. For et kort øjeblik syntes jordstykket så ukendt, forvrænget, ødelagt. Fuglen drejede hovedet og hoppede ganske let omkring i forvirring over sig selv. Næsten spjættende og fordrejet var hovedet, hurtigere og hurtigere i en nedadgående spiral mod jorden, som var dets hoved en tornado søgende efter jordforbindelse i kollision mod jorden, dansen blev ved og ved indtil den til sidst lå krampende på jordstykket.
Forfatterbemærkninger
Hvor er fred

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 03/08-2020 10:05 af Ileme Rosenberg (Emeli) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 263 ord og lix-tallet er 43.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.