1Lad ukrudtet blomstre i haven
I private haver er det haveejeren, som bestemmer. I haven gror ma... [...]
Essays
9 dage siden
2De forventningsfulde børn
Det er en kølig og regnfuld covid-19 sommer. · Insekterne er væk, m... [...]
Digte
1 måned, 5 dage siden
4Når kroppen bliver sommer
Marts lukker vinteren som november åbner den. · Det skiftende vejr ... [...]
Digte
1 måned, 9 dage siden
2Marsvinene i Lillebælt
En dag for et par år siden var jeg ude at sejle på Lillebælt med ... [...]
Essays
1 måned, 10 dage siden

Puls: 46,0

Publiceret: 6
Afgivet: 26
Modtaget: 21
Poul Erik Pedersen (f. 1957)
Dagmar er en meget gammel dame. Hun har øjne som stadigvæk er fulde af liv. Jeg tænker på hendes øjne som grønne glaskugler fundet i sandet. Indeni er de klare og usårlige; men på ydersiden er de ligesom slidt af tusinder sandkorn; men det indre skinner igennem. Ja Dagmar er meget gammel; men ungdommen fortsætter i det hun ser. Hun snakker meget om mennesker der levede for menneskealdre siden. Jeg leger med, og snakker om de samme personer, som om de virkelig er her. Hun sidder i sin lænestol i ældreboligen og kigger ud igennem ruden. Egentlig kigger hun blot ud på en lille have med lidt græs; men det er ikke det hun ser. Hun kigger ud igennem ruden til det lille torv med det smukke springvand. Fra sin stol følger hun med i alt, der sker derude. Hun ser en ung mand gå forbi med en kærre med mejeriprodukter. Han afleverer mælk og ost til den lille kælderforretning på den modsatte side af torvet. Der går fruer og frøkener med fine hatte og kjoler. En ung mand holder sin arm om sin udkårne og ler.
   Jeg banker på hendes dør og hun siger kom bare ind. Jeg fortæller hende, at det er kaffetid. Den gamle dame ler og nikker.
   Jeg følger hende ud til kaffebordet. På vejen ud inviterer hun mig på kaffe en af de nærmeste dage, for jeg skal møde hendes mand og hendes forældre. Det vil jeg meget gerne, siger jeg, selv om jeg godt ved, at hendes mand døde for 30 år siden og forældrene for endnu længere siden. Dagmar er altid glad og smilende, hvis man snakker med og lever sig ind i hendes verden.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/08-2020 23:19 af Poul Erik Pedersen (Poulerik) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 282 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.