2Muld
Jeg har lyst til at · grave i muld · grave efter orm · det nye grøn · liv... [...]
Digte
4 dage siden
6Dage
Der er dage · hvor det er nødvendigt at stå op · for sig selv · være ve... [...]
Digte
11 dage siden
2Mørkt rugbrød - Kapitel 2 fortsat
Gårdspladsen er øde, jeg stiller rygsækken, og banker på, men ing... [...]
Romaner
16 dage siden
6På bølger
Som · hud mod hud · uden dissonans · glider vi gennem nattens græs · de g... [...]
Digte
24 dage siden
5På vandet
Dagene er grønne grynede og svagt støvede · som sandet på stranden ... [...]
Digte
28 dage siden
4Langt fra
Uden at røre · helt uden · hud · griber ingen ud · nej, der er ingen · der ... [...]
Digte
1 måned, 2 dage siden

Puls: 78,0

Publiceret: 18
Afgivet: 87
Modtaget: 78
Ulla Hexibru (f. 1956)
Han sidder i vindueskarmen og stirrer, alt er småt oppefra, biler ligner myrer og mennesker sorte prikker. Han er vant til afstand, og taler kun med sig selv. Man hører så meget tænker han, om folk der bliver skudt, kørt over og stukket ned om natten, nogen gange endda om dagen. Heroppe bliver alt mere overskueligt, her kan han trække vejret. Genboerne har store vinduer. Der bor en familie, de spiser sammen. 3 børn og 2 voksne. Hver dag klokken halv syv sidder de og stikker til maden. De ser ud til at snakke, de har det vist rart. Han kalder kvinden Rakel og manden Simon børnene giver han ingen navne. Mine aber siger han og ler, for de klatrer livligt rundt i møblementet. Han er glad for de ikke bor ovenover ham, for man kan ikke skælde ud på børn fordi de leger. Børn er dejlige, selv om han ikke helt forstår hvorfor. Hans søster har to. De kommer på besøg af og til. Katrine og Adam. Katrine spiller fodbold og hun kan drible. Han spiller med hende nede på legepladsen. Det morer hans søster at Katrine får flest mål. Adam er en stille skygge, sidder oftest med mobilen, og holder sig for sig selv. "Tag dig ikke af ham", siger hans søster.

Det gør ondt i hjertet. Hun borer i alt det ømme, og hun ved det ikke.

"Jeg skal love for i er forskellige", sagde hans mor, og aede søsters store hårmanke. Imens gik han ind på sit værelse, han satte sig i krogen og stirrede på akvariet. Neonfiskene var de flotteste han havde, de svømmede rundt i en lille stime og lyste op. Og sugemallerne så sjove ud, de lignede små støvsugere. Akvariet havde han købt i genbrugsbutikken med alt tilbehør, også bøgerne om at have akvarie. Han havde fået det hele for 100 kroner.

Akvariet var det hele værd. Akvariet var hans fjernsyn, han kunne glo på det i timevis. Stenene på bunden og tangen der duvede roligt frem og tilbage, drevet af filterets bobler, gjorde ham glad. Kan man ae en fisk, ikke rigtig, selvom han forsøgte. Han stak forsigtigt begge hænder ned i vandet, med den ene hånd holdt han om en fisk, med den anden lod han pegefingeren ae den kølige glatte hud. Så slap han.

Fisken sank til bunds, død. Den havde øjensynligt fået et chok.

Han tog et net og fangede den døde, han pakkede den ind og smed den i affaldscontaineren inden han gik i skole. På en måde forstod han fisken. Han ville heller ikke bryde sig om at nogen aede ham.
Forfatterbemærkninger
Hvad synes du som læser. Skal jeg slette den sidste sætning?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/06-2021 10:08 af Ulla Hexibru (heksemutter) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 434 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.