2Weltschmerz-migræne
I min sorte hjerne, hvor hyæner bider og kradser, føles det som n... [...]
Blandede tekster
21 dage siden
4September digt
Hedebølge og jeg dør af sol · til den sidste dag med håb om flere. · ... [...]
Digte
1 måned, 6 dage siden
5Lad mig stå
Mit navn er Koral Pigsvamp · og jeg udkæmper en kamp · mod letsindigh... [...]
Digte
1 måned, 21 dage siden
7Efterår under huden
I dag så jeg det første gule blad falde for efteråret. Snart fald... [...]
Kortprosa
1 måned, 22 dage siden

Puls: 40,9

Publiceret: 5
Afgivet: 12
Modtaget: 26
Poul Erik Pedersen (f. 1957)
I min sorte hjerne, hvor hyæner bider og kradser, føles det som nat, hvor midnatssolen spinder over vores maltrakterede planet. Over børneansigter der fnyser blod og snot af et samfund, som er under afvikling efter årtusinde, hvor vi bevægede os fra grøn zone til rød zone af brand og oversvømmelser på alle etager. Snart er der ingen vej tilbage for spejlene har lukket alle udveje.

Jeg ligger i sengen og hører lyden af hovslag mod min søvnløshed. Jeg er lukket inde i en klokke og medicin. På nattehimlen over mig glimter byerne, som jeg kan se igennem de store træers grenværk. Det føles som jeg bliver ved med at falde ned igennem sengen og rundt omkring svømmer oceaner af selvlysende fisk.

Områder af mig er ikke menneskelige. Mørke egeskove og natlys i en underjordisk sommer. Der flyver gnister rundt i min hjerne, hvor hukommelsens solsystem falder og falder. For snart husker jeg ikke mere. Ser tilbage til min fødsels gitter, bagved er der bare grumset. Jeg går i en lys tunnel. For enden er der bare mørke.

Min katastrofebevidsthed er uendelig fin, for hyænerne kommer og flår mit liv op med deres flænsende tænder og kraftige kløer. Mine blodårer forgrenes til mistillid og flyder ud i gader af maddiker.

Der var engang en have med masser af udgange. I årtusinder lyste der grønt og smukt. Nu er det hele ved at forstøve, da der for alle udgange står spejle. Menneskenes epoke forstøver, som min hjerne, der banker for at komme ud. Børn bliver født og stiger roligt op til apokalypsens dødsmetal og spejlene splintres.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 30/09-2021 14:12 af Poul Erik Pedersen (Poulerik) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 264 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.