7Biodiversitet
Naturen omkring os har været her altid · Mennesket meget kort · Natur... [...]
Digte
12 dage siden
5Forårslys
Nu skyder foråret frem imellem læberne · skubbet frem af sommeren i... [...]
Digte
20 dage siden
7Forårsmorgen 1962
Det er den første morgen · der har sat sig i erindringen · Dynebetræk... [...]
Digte
1 måned, 15 dage siden
6Solsortens sidste sang
Solsorten synger · En ny dag begynder · Spurvehøgen i træet · Som et ly... [...]
Digte
1 måned, 17 dage siden
7Krigsdæmoner
Krig er forfærdelig grusom · når en diktator bliver følsom · nok til ... [...]
Digte
2 måneder, 11 dage siden

Puls: 53,8

Publiceret: 6
Afgivet: 27
Modtaget: 35
Poul Erik Pedersen (f. 1957)
Kroppen dør og forgår; men navnet lever videre i erindringerne hos andre. For eksempel Thorvald Madsens navn. Han blev 95 år. Han opkøbte jord og gårde for mange år siden. Han holdt meget af at gå langs sine agre. Især elskede han kvæget på græsmarkerne.

Mens han selv gik blandt folk, hilste de på ham og han hilste igen og fik gerne en snak om stort og småt. Han var aktiv i politik for Venstre og i den lokale sportsforening. Han var en vellidt og social fyr.

Efter at sønnen havde overtaget gården, hjalp han til, det han kunne. Han boede lige til sin død i et af de huse, som hørte til gården. Kirken var fyldt til bristepunktet til hans begravelse.

Thorvald Madsen lever stadig i andre folks tanker. Det gjorde han også i Hans Nielsens tanker, der døde nogle få uger efter Thorvald Madsen. Men ingen tænker på Hans Nielsen.

På grund af økonomiske problemer i midten af tresserne måtte han sælge al sin jord til Thorvald Madsen. Det var ikke nogen fantastisk jord, den var kuperet og sandet. Men Thorvald Madsen var en forudseende mand. Den nærliggende provinsby voksede og voksede. Efter nogle ganske få år solgte han det hele som byggegrunde og tjente en formue.

Hans Nielsen derimod fik arbejde på fabrikken; men kunne ikke affinde sig med det. Han blev bitter og havde let til flasken. Konen blev træt af ham. Hun fandt en anden mand, som hun fik børn med. Hans Nielsen fik aldrig børn. Han døde på plejehjem 76 år gammel. Der kom ingen til hans begravelse.

Da hans Nielsen flyttede ind på plejehjemmet var han alkoholiker og ville bare bort herfra. Han kunne ikke finde ud ad tingene, levede usselt og var i en meget dårlig ernæringstilstand. På plejehjemmet skete der faktisk det, at han blev behandlet med værdighed. De sidste år af hans liv var bedre end mange af dem der lå forud og han fik lidt livsgnist tilbage. Det var kræften, som gjorde det af med ham.

Tænk hvis Hans Nielsen var mødt med værdighed meget tidligere i sit liv.
Forfatterbemærkninger
En kort historie, som jeg skrev ned, da jeg arbejdede på et plejehjem.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/02-2022 09:22 af Poul Erik Pedersen (Poulerik) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 350 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.