1Pendlerdigt 70
en bornholmer og hans kone sidder på forreste sæde · i bussen · de er... [...]
Digte · bornholm, kaffe, pendler
1 år, 8 måneder siden
1Pendlerdigt 21
Hvor er alle folk henne siger min ven Claudi og griner · Gaderne er... [...]
Digte · selvbedrag, miljø, pendler
1 år, 8 måneder siden
3Pendlerdigt 28
Går i regn · uden regntøj · Har lige set en mand køre på scooter · på c... [...]
Digte · alkoholisme, scooter, digt
1 år, 8 måneder siden
3Pendlerdigt 57
Jeg spurgte engang en ven hvad han syntes jeg skulle blive hvis j... [...]
Digte · bornholm, forfatterdrøm, dagdrømme
1 år, 9 måneder siden
3Pendlerdigt 55
man kan ikke tæmme en ræv · men hvis man kunne · ville jeg klippe den... [...]
Digte · dyr, mennesketyper, provins
1 år, 9 måneder siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Kryster Lübeck (f. 1987)
Vi står på en mark for foden af en borgruin. Nordeuropas største. Vi er delt op i drenge- og pigehold. De ældre udenlandske teenagere, der har været vores ledere i løbet af de sidste par uger, er også med på holdene. En sidste kamp, for at afgøre hvem, der er bedst. Drengene eller pigerne. Vi har den alder, hvor vi stadig matcher hinanden fysisk. Men vi kommer fra to verdener. Alt er konkurrence. Jeg er rigtig god til engelsk. Det er Camilla også. Det er hende og jeg, der taler bedst med vores ledere, der kommer fra Italien, USA, Tyskland og alle mulige andre steder.
   Da det er drengenes tur til at slå, begynder nogen at slå bolden udover sidelinjen, hvor ingen af pigerne har stillet sig. På den måde scorer vi en masse point og befriere. Pigerne bliver skidesure og protesterer højlydt hver gang. Siger vi ødelægger spillet. Der bliver indført en regel om, at der ikke længere må slås direkte udover sidelinjen. Det er min tur til at slå. Jeg rammer bolden skævt, og den farer direkte udover sidelinjen. En af pigerne med indiske rødder eller måske pakistanske eller måske Sri Lankanske, brokker sig helt vildt og det gør mig hidsig. Jeg føler mig forurettet behandlet. Jeg skød den ikke udover linjen med vilje. "Din negerunge" siger jeg. Hun bliver meget ked af det og græder. "What did he say?" er der en leder, der spørger. Camilla oversætter. "He called her a nigger." Jeg husker udtrykket i ansigtet på den afroamerikanske leder. Skuffet. Overrasket. Ked af det.
   Den italienske leder, som måske er 18, som har grillet med mig og mine forældre og mine søskende hjemme i vores have, et par dage forinden, farer hen og tager kvælertag på mig, mens han løfter min krop fra jorden. Jeg kan ikke få luft og jeg tænker, at jeg mente det jo ikke på den måde.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/03-2022 15:43 af Kryster Lübeck (John Blicher Madsen) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 316 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.