Midt om natten


2 måneder, 4 dage siden 4 kommentarer Smilebåndet konfus naboer uheld

2Der er grænser
Mormor passede Ida og hendes lillebror Victor. Sammen havde de pl... [...]
Smilebåndet · børn, viljefast, løsning
1 måned, 5 dage siden
4Midt om natten
Den sidste lampe blev slukket, og søvnens rige sænkede sig over b... [...]
Smilebåndet · konfus, naboer, uheld
2 måneder, 4 dage siden
8Geometri
Faconen på vor handlemåde · gør ofte livet til en gåde · Firkantet na... [...]
Digte
4 måneder, 28 dage siden
5Hyldest til efteråret
Når regn og rusk igen ta'r fat · og lukker dør og ruder · Det skænke ... [...]
Digte
5 måneder, 5 dage siden
4Weekend i sommerlandet
Weekenden startede med sol og sommer. Hedebølgen sendte sine varm... [...]
Blandede tekster · udendørs, højlydt, familieopløb
5 måneder, 17 dage siden
4Fluen
Spyfluen var svanger, og en stegende varm sommerdag afsøgte hun e... [...]
Smilebåndet · aflytning, ord, kedsomhed
6 måneder, 4 dage siden

Puls: 24,8

Publiceret: 2
Afgivet: 10
Modtaget: 8
Lejsy Storm (f. 1955)
Den sidste lampe blev slukket, og søvnens rige sænkede sig over boligkomplekset på Strandvejen.

Irmgard von Elmhoff på 88 år havde også overgivet sig i Morfeus arme oppe på 2. sal. Hendes konfuse tilstand var ikke blevet bedre hen over sommeren. Samtaler med familien vedrørende en plejehjemsplads fejede hun omgående af bordet, som værende ren chikane.
Hun var fraflyttet herregården efter at ægtemanden, Maximillian von Elmhoff, stille var sovet ind mæt af dage 20 år forinden, og nu mente hun, at opgangen til fulde husede de tjenende ånder, som hun havde brug for i skikkelse af de andre beboere.

Hendes naboer, Henning og Birgit, blev vækket klokken-meget-ubehageligt midt om natten af Irmgard, der stod på deres dørmåtte iført storblomstret natkjole og hårnet. Hun meddelte, at hun ikke turde gå ind i sin lejlighed, fordi der var sket noget meget mærkeligt.

Birgit på 81 år, der var iført nattøj og hævede øjne, fulgte med Irmgard ind i lejligheden for at bese Det mystiske Hus. De passerede det ovale Hepplewhite bord med 8 salonstole og tilhørende vitrineskab inden de endte op i soveværelset.

Her stod Irmgard von Elmhoffs mahogni seng fra Vestindien. Få minutter forinden havde den været klodset op på et par Euro-paller samt 4 stk. instabile ben. Det stod hen i det uvisse, hvad der var hændt i nattens mulm og mørke.
Birgit måbende og betragtede, hvordan sengen havde været tippet ned over Irmgard med hele sit indhold og nu stod aparte efterladt med sengebenene lodret vejret, mens Euro-pallerne stod delvis på højkant.

"Ja! Ja!" forklarede Irmgard affekteret. "Jeg flygtede ud gennem tunnellen!" mens hun pegede på hulningen i dynen.

Birgit hentede skyndsomst Henning, som med krogede knæ ankom brilleløs og i nålestribet pyjamas. Sammen fik de vendt møblet, og ekviperet det med den deserterede lamelbund, madras, topmadras, lagen, hovedpude og til sidst Irmgard. De fik pakket en dyne omkring og beroliget hende.

Det sidste de hørte inden de lukkede døren bag sig, var Irmgards kommanderende røst, der gjaldede inde fra bageste gemak:
"Åh...! Hallo... De dér! Og så må De gerne bede køkkenet om at bringe en Bloody Mary op til mig og sige, at de skal huske blegsellerien denne gang!"

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 25/11-2022 11:51 af Lejsy Storm og er kategoriseret under Smilebåndet.
Teksten er på 362 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.