18 år siden

Dagbog fra Uganda

Det åbne øjeblik - Kasper...
Kasper Lund ...
8 år siden
Næste stop: skriverefugiu...
Syrene Hvid
5 år siden
Modet til at turde
evan-noerfoh...
1 år, 10 måneder siden
Nu 'det jul igen
Gittepigen
11 år siden
ægte skriveglæde
Jette Peters...
7 år siden
Overgreb avler altså ikke...
Ansu Orheim ...
1 måned siden
Byerne
Tine Sønder ...
11 år siden
Bornholm, Bornholm, Bornh...
Michala Esch...
16 år siden
Bogfinke
Peter
9 år siden
Tillykke til mig...
Poul Brasch ...
9 år siden
Anata wa okotta? -Are you...
Julie Vester...
10 år siden
Advarselsbokse og hulahop...
Victoria Wan...
8 år siden
På vej hjem
Halina Abram...
6 år siden
How it all began...
Shirley Shei...
9 år siden
Er der en mening?
Jønsse
8 år siden
Dickpicks, kære brødre
Ansu Orheim ...
18 dage siden
Det er sjovt
Katrine Søre...
11 år siden
Hund - hvad sker der...?
Michala Esch...
16 år siden
Roligt forelsket..
Sophie Hatte...
11 år siden
Min røvfattige søster
Flickarocks
9 år siden
Farvel til ”vores udveksl...
Carsten Cede...
9 år siden
Spaden, og Distortion - K...
Kasper Lund ...
8 år siden
Konklusion vakget 2019
Martin Micha...
4 år siden
Gamle skole
Nikitaolsen1
9 år siden
Guldbryllup
Hanna Fink (...
5 år siden
Har lige lidt tid til at skrive. Nu haaber jeg bare ikke, at strommen pludselig gaar, det plejer den gerne at gore ligesaa snart jeg har faaet skrevet en hel masse.
Har det supergodt hernede i det fremmede Afrika.
Har oplevet saa sindssygt mange ting den sidste halvanden maaned, at jeg slet ikke aner hvor jeg skal starte.
Hmm..Huset vi bor i er helt fint. Et rigtig fort knox med en hel masse doere og en hel masse haengelaase. Men vi har i det mindste vores eget hus i forhold til nogle af de andre piger, som maa dele med en familie. Vi har en hyggelig terrasse, en stue med sofa og stole osv og vores faelles sovevaerelse. Og saa har vi et gaestevaerelse, hvor vores gode ven Saturday bor det meste af tiden. Det er meget rart, naar han er der, for saa foler vi os en smule mere trygge. Har haft et par naetter, hvor vi laa vaagne og lyttede til alle de maerkelige lyde...

har faaet nogle gode venner hernede. Der er blandt andre ham Saturday, som jeg lige naevnte foer. Han bor normalt alene i en lille bitte lerhytte oppe i bjergene, som han selv har bygget. En weekend skulle vi til bryllup hos en af hans venner i bjergene, og efter brylluppet sov vi hos ham. Interessant og koldt (!) at proeve at sove i en lerhytte. Knap saa interessant at skulle op midt om natten og ned af en meget lang og meget stejl skraent for at komme paa toilettet...

Bryluppet var ogsaa en oplevelse for sig. omkring 800 mennesker som bare stirrede paa en. Lige meget hvem man kiggede paa, fik man ojenkontakt. Vildt...
Vi blev placeret allerforrest med front ud mod alle de andre gaester og saa brugte vi ellers to timer eller mere paa bare at sidde og stirre ud i luften paa alle de her mennesker, som bare stirrede tilbage paa os.

Vores roede kors arbejde gaar okay. Det tog noget tid at komme ordentlig igang, fordi der simpelthen er saa mange ting hernede, som bare ikke fungerer.
Blandt andet har de deres "african time" hvilket vil sige, at hvis vi aftaler at moedes klokken 9, dukker de normalt foerst op ved 11-tiden.
Derudover er der ogsaa en hel masse strukturelle problemer og en masse korruption...

Men nu er arbejdet da langt om laenge ved at komme godt igang. Vi har vaeret ude paa fem skoler og holde disseminationer (foredrag om rode kors)
Vi var en smule nervose foerste gang. Vidste ikke, hvordan vi ville reagere paa at skulle staa og snakke foran omkring 800 boern. Men det gik super godt, og for hver gang vi goer det gaar det bedre og bedre.

Har ogsaa vaeret paa to youth camps, hvor vi skulle undervise boernene i at disseminere, i leadership/teambuilding og i Hiv/aids med saerlig fokus paa at bruge kondom. Det er utroligt hernede. De ved alle alt om aids og alle er klar over, hvor mange mennesker der har det og hvor farligt det er, men i praksis forstaar de ikke, hvor vigtigt det er med kondomer. De underviser meget i deres "abc" Abstain, Be faithful, use Condoms. Nogle laver den om til en "abd" Abstain, be faithful or die.

Vi faar ogsaa de saereste ting at vide. Fx var mange af pigerne meget bange for, at kondomet skulle blive siddende oppe i dem, for det havde de hoert at man kunne do af. De har ogsaa faaet at vide, at man kan faa kraeft af at bruge kondomer.
Sad ogsaa og fik en interessant snak med to teenagepiger. De fortalte mig, at de ogsaa faar at vide, at de faar kraeft af at bruge bind (!)
Og saa har de faaet at vide, at hvide kvinder tager laebestift paa for at fortaelle, at de har deres menstruation. Saa underligt.

Men uganderne er utrolig soede og nemme at snakke med. De har en helt anden accent, men er ellers meget gode til engelsk. I hvert fald de yngre af dem.

Maa hellere stoppe nu, tiden er snart gaaet. Kunne skrive og skrive og skrive. Det er vist blevet rimelig usammenhaengende hvad jeg har skrevet, men det skulle gaa lidt hurtigt. Kan forhaabentligt faa skrevet lidt mere en anden dag. Haaber alle har det godt i Danmark.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Dagbog fra Uganda er publiceret 11/10-2005 16:00 af wolf_eye.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.