12 år siden

Lørdag den 27. december 2008 Til 40 års fødselsdag

13 dage endnu... måske...
Michala Esch...
11 år siden
3108 2019 kom pas passer ...
Martin Micha...
1 år, 3 måneder siden
opdatering
Michala Esch...
17 år siden
Grungekaffe og brækket ry...
Michael Nevs...
3 år siden
Flytnings-spænding, og li...
Kasper Lund ...
4 år siden
Farvel til ”vores udveksl...
Carsten Cede...
6 år siden
Omkring hæmninger, frække...
Kianna Kitte...
3 år siden
Hvad vil du være?
Marie Martin...
6 år siden
Jeg skal have en lille pr...
SoffiG
6 år siden
Houdini - Kasper Lund
Kasper Lund ...
4 år siden
Hjemkomst
Hanna Fink (...
6 år siden
Glædelig Jul til alle på ...
Poul Brasch ...
6 år siden
Bryllup1 - Og så så man l...
Sylvia Ebbes...
7 år siden
I aften ser vi Hobitten i...
Carsten Cede...
6 år siden
Fin anmeldelse...
Kianna Kitte...
2 år siden
23 år - derfor naiv - Kas...
Kasper Lund ...
4 år siden
Hvor blev mit af?
roed
7 år siden
Skæve og underlige ting
Søren Sørens...
10 måneder, 28 dage siden
Israel
Salomon
5 år siden
Tvivl.
ceciliemarie
8 år siden
Kaos?
Per Z
6 år siden
Sulten?
Kellany Bram...
7 år siden
Sort og hvid.
Line Ley Jen...
6 år siden
Det fandme typisk, med de...
Racuelle Hei...
5 år siden
Kjære dagbok
Sunstar31
6 år siden
Cykelmareridtet og satans...
Carla Krogh ...
5 år siden
Hvad er din type?
Kianna Kitte...
3 år siden
Efterdønninger
Hanna Fink (...
6 år siden
Inspiration eller fjolled...
Kellany Bram...
7 år siden
Jeg har en plan
Halina Abram...
3 år siden
En hel sindssyg travl wee...
Kianna Kitte...
2 år siden
Sø med ?
Mikala Rosen...
8 år siden
Min vingeskudte wingman
Flickarocks
5 år siden
Firserdate
Tine Sønder ...
8 år siden
Kære natbog (XVI) – ingen...
Olivia Birch...
5 år siden
Lidt af hvert
Hanna Fink (...
7 år siden
Lørdag den 27. december 2008 Til 40 års fødselsdag

Jeg var spændt på hvad denne dag ville bringe, for jeg skulle til min søns fødselsdag 40 år, blev han i dag. Da jeg vågnede lå jeg lidt og tænkte på den gang, for 40 år siden. 40 år, det er lang tid. Jeg mindes min Erling, der var løbet over og havde købt en blå sparkedragt, og tøj til en dreng fra yderst til inderst, og han kom over på sygehuset med det og med en stor buket røde roser til mig. Tommy var meget lille, det er han ikke mere, jeg smilede og stod op. Dagen startede som vi plejede. Om formiddagen gik jeg i bad, og lagde mit tøj parat til senere og pakkede min taske.

Til frokost tog jeg en gammel dansk sammen med Olde og vi skålede for Tommy. Så tog jeg en lille halv time på øjet, og klokken 14, gik jeg over og legede med Steffi, over i laden, så jeg kunne køre hende træt. Nu var det tid til omklædning, og ud i bryggerset med Steffi, hun fik et stort kalkben, der var hult inde i, hvor der var stoppet noget kød, så var hun beskæftiget.

Omkring klokken 14.40 kom min chauffør, og så gik turen til stationen. Jeg var der i god tid, så jeg stod og snakkede med en anden herre, der også ventede på toget, og han viste mig hvor jeg skulle være. Jeg kom til at sidde sammen med tre andre, der også var lidt oppe i årene, så vi fire fik os en hyggelig snak, og turen gik hurtigt.

På stationen ventede min søn Tommy og mit barnebarn Patrick på mig. Vi kørte ud til det sted, hvor festen skulle holdes. Det var et klubhus, og her hilste jeg på min svigerdatter, hendes børn og nogle af de gæster der var kommet. Jeg fik en cola til at starte på, medens vi ventede. Efterhånden begyndte de andre gæster at komme også min øjesten, Trisse. Vi fik en lang snak. Hun fortalte at hun havde fået en kæreste og var meget forelsket, men hun er kun 14, og han 18 år. Hun sagde også, de ikke havde haft sex, og hun aldrig havde haft det. Han havde lovet at vente på hende, lige så længe hun ville, så jeg skulle ikke være nervøs. Hun ville være arkitekt, og begynder på gymnasiet efter sommerferien, og at hun vil have en uddannelse før hun skal have børn, så det bliver nok først når hun er omkring 21- 22 år. Jeg håber hun får ret.

I mellem tiden var resten af gæsterne kommet, og mit ældste barnebarn Patrick bød velkommen og bad os gå til bords. Han fortalte at der under hvert glas lå en lille seddel, men vi måtte ikke kigge på den, før vi alle havde spist suppen. Der blev en snakken om hvad der mon stod, men Patrick røbede ingenting. Endelig var vi færdige med at spise suppe, og så kunne vi læse vores sedler og nu blev der grinet endnu mere for der stod bare, at vi skulle tag vores suppetallerken og ske, bære det ud i køkkenet og sætte det i opvaskermaskinen. Vi samlede det nu på højskole maner, og et par stykker bar det ud i køkkenet og satte det i maskinen. Så var der mere med og det smagte godt.

Et stykke tid efter vi havde spist og der var en lille pause, hviskede jeg i øret på Patrick, at han skulle hente sangen, jeg havde fået lavet sammen med min svigerinde og alle 7 børn. Så jeg rejste mig, slog på glasset og sagde: Først en tak til Tommy og Anita, fordi I ville have mig med, og så burde jeg jo egentlig holde en tale for Tommy, men i stedet for syntes jeg Tommy skal rejse sig op, medens vi andre synger en sang for dig. Så sang vi og bagefter bad jeg alle råbe hurra for Tommy. Senere var der fyrværkeri udenfor. Det var koldt men vi stod og kiggede op, jeg holdt mig i baggrunden.

Kaffen kom på bordet, og nu skulle der synges karaoke, men tiden nærmede sig, hvor jeg skulle af sted, selv om jeg syntes det var sjovt, var det tid til at jeg skulle sige farvel. Men det var vist også godt jeg skulle af sted, for ellers havde jeg nok sunget karaoke, og det ville have været en Elvis sang, men jeg fik ikke mulighed for at gøre noget pinligt. Jeg sagde pænt farvel og gav min søn et stort knus, og det samme fik mine børnebørn og min svigerdatter. En af gæsterne, der kun havde drukket sodavand, kørte mig på stationen sammen med Patrick, der fik et farvel knus. Snart sad jeg i toget på vej hjem. Træt og lidt ør i hovedet af rødvinen og festen.

Men jeg fik en brat opvågning, da jeg kom hjem, for Else stod klar med min gamle frakke, jeg lige tog over min fine kjole, og så gik vi over i stalden for at lukke af. Else tør ikke gå derover alene fordi der er rotter. Vi var hurtige, hestene fik korn, hø og vand, og så sagde vi godnat til dem og gik over for at fodre gårdkattene. Til sidst hentede jeg Steffi, der var ellevild over at se mig igen, jeg fik et stort vådt kys. Jeg luftede hende, og medens hun ventede på badeværelset, tog jeg mine nat piller og vand med op.

Her oppe tog jeg først det fine tøj af og hverdagstøjet med ind i min ”hule” hvor Elvis var glad for at se både mig og Steffi igen. Jeg hyggede med mine tog basser før jeg gik i seng efter en lang dag.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Lørdag den 27. december 2008 Til 40 års fødselsdag er publiceret 23/01-2009 11:20 af Alice Trauelsen.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.