En dagdog?
Kellany Bram...
11 år siden
Ryddedag
Sunstar31
9 år siden
Aktivering. Nu skal jeg s...
Gaffa Brandt
11 år siden
Hej med jer!
vintergækken
11 år siden
Bornholm 3
Michala Esch...
15 år siden
starten på noget.
Liza Abildsk...
9 år siden
Vand
Halina Abram...
6 år siden
Pink banko med Racuelle
Racuelle Hei...
9 år siden
Haiku digte skrives i nut...
Syrene Hvid
5 år siden
Længe oppe.. :-)
RachelBlack
10 år siden
Linsen
Camilla Rasm...
16 år siden
23 år - derfor naiv - Kas...
Kasper Lund ...
8 år siden
Jeg er blevet Morfar
Poul Brasch ...
7 år siden
Problemer?
EmmaBechh
10 år siden
Sommer
Hanna Fink (...
7 år siden
savføre
Peter
10 år siden
Luftforandring.
Neola
3 år siden
Kære natbog (I)
Olivia Birch...
9 år siden
Kære natbog (IX)
Olivia Birch...
9 år siden
Nisse-alert
Olivia Birch...
9 år siden
Er det noget eller det fo...
Maria jayash...
1 år, 1 måned siden
Skulpturer blev færdige
Poul Brasch ...
11 år siden
Ring the bells that still...
Bastian
11 år siden
Svampe
Halina Abram...
6 år siden
Sig appelsin - Kasper Lun...
Kasper Lund ...
7 år siden
Blæksprutte arme og mange...
Racuelle Hei...
5 år siden
Lidt af hvert
Hanna Fink (...
7 år siden
Titte bøhh
Racuelle Hei...
9 år siden
Møde med Mette
Halina Abram...
6 år siden
Kære Hr. Rasmussen - Jeg ...
Christian Ba...
9 år siden
Modet til at turde
evan-noerfoh...
1 år, 9 måneder siden
Jeg googler
Tine Sønder ...
10 år siden
Kunstforening.
Hanna Fink (...
9 år siden
Bogfinke
Peter
9 år siden
Ny Picanto
Peter
10 år siden
Min far bor sammen med en kvinde, der da han mødte hende havde et stort alkohol forbrug/misbrug.Hun var bestemt ikke den person jeg så inderligt havde ønsket at min far skulle ende sine dage sammen med.
I starten var hun direkte modbydelig over for ham.. - Han var jo ikke andet end en gammel mand , der ikke forstod noget som helst. ( der er vist 10-12 år imellem dem ) Bla har hun i fuldskab forladt hans hus midt om natten, hvor lyset var tændt over det hele og hoveddøren stå vidt åben. Så alle der havde lyst, bare kunne have gået ind i et menneske tomt hus !! Hun har været så fuld at hun ikke engang viste hvor hun selv boede, og måtte have en af min fars kollegaer til at kalde centralen op og spørge. Og sådan kan jeg blive ved !! I den tid hvor hun drak. kom hun med den ene løgne historie efter den anden, og hun var ikke bleg for at sige en masse vrøvl til mine børn. Det har også betydet, at specielt at min søn, ikke må besøge hans bedstefar mere uden at jeg er med !! De har ikke brug for at skulle forholde sig til en beruset person.

Det mest groteske er, at det faktisk er hendes hund han først blev glad for . Jeg ved snart ikke om det er til at grine eller græde over. På den anden side er det også ret tragisk !!
Hun fandt jo hurtig ud af, at når han havde sat hende stolen for døren, bruge hun hunden som andre bruger børnene imod hinanden. Til sidst flyttede hun bare ind med møbler og det hele uden at spørge om lov, Da jeg spurte min far hvorfor at han bare gav hende lov til at gøre det, når det nu ikke var det han ønskede svarede han.. - det var jo synd at hunden ingen steder havde at bo !!

Normalt anser jeg min far for at være en meget klog mand. Han er bestemt ikke tabt bag en vogn, men det jeg har oplevet det sidste års tid, hvor jeg også set ham være meget snæversynet og naiv, ved jeg ikke hvordan jeg skal forholde mig til.
Min far har sygdommen manio depressiv. Hvilket har betydet at han i mange år har fået piller, som for ham er en livs nødvendighed. for at klare sig igennem hverdagen. Han har alle dage taget dem slavisk, næsten på klokke slet. Hvilket også har betydet at han ikke har været indlagt, siden engang i begyndelsen af 80'erne. Det er ellers meget normalt, at man med den diagnose er indlagt i perioder.. - har jeg ladt mig fortælle. Men det har han heldigvis været skånet for, bla pga. af hans standhaftighed med at huske hans medicin.

Kvinden i hans liv har formået at være på antabus i de sidste 3-4 måneder.Det er selvfølgelig flot !! Men når hun så viser sig også at være pille misbruger oven i købet, står jeg af... I går aftes fortalte min far, hvordan han misbrugte hans recepter, for at hun kunne få hans piller.. Jeg skældte ham hæder og ære ud, og sagde bla..- at han skulle ikke forsørge hende med piller på bekostning af, at han kunne risikere at få det dårligt, og blive indlagt igen, pga. at hun havde spist alle hans piller. Prikken over i et var da han så fortalte, at han ¨godt nok var begyndt at sove meget dårligt, vågnede tidlig og havde hovedpine. Jeg tror ikke rigtig han forstår alvoren i det der sker, eller vil han måske ikke.

Hun har flere gange sagt til mig at hun syndes at jeg er sådan en sød pige, og at hun og min far har så godt sammen.. Det tror da FANDEN når han forsørger hende med alt, inkl. pillerne.
Jeg har holdt mig i skindet over for hende af respekt for min far, Men nu syndes jeg at målet er nået. Og det skal hun også have at vide !! Han er begyndt at slække meget af, mht. hvor meget han kører i forhold til før, plus at han er blevet sløset med, at få ordnet de praktiske ting der hører med til at være selvstændig.Jeg havde en ide om at det var pga. at han havde fået en kvinde inden for dørene, og så det... at han jo heller ikke er helt ung længere. Men det han fortalte i går,tror jeg at det er pga. han mangler hans medicin til at holde ham kørende..Et eller andet sted har jeg mest lyst til at finde en anden vogn og køre for. For ikke at skulle se hvordan han går til, kort sagt slippe for ansvar.

Men det kan jeg ikke., han er jo min far

Michelle har fødselsdag i dag. 18 år...Hun har sovet overe ved hendes far her i nat. Jeg ringede til hende, og sang med min falske ryst en fødselsdag sang for hende. Hun grinede godt !! Kunne ikke lige differere om det var lyden af min sang, eller om at det var det at jeg gjorde det. Hmm
Jeg spurte hende om. - hun så kunne mærke nogen forskel, nu hvor hun var blevet voksen og følsom. ( hun har gået meget op i det med at blive 18 år, og myndig ) Nææ det kunne hun ikke, men jeg kunne jo spørge igen, når hun selv skulle betale hendes første tandlæge regning.. Øhh jo
Hun har lejet en festsal sammen med en veninde i aften. Det skal nok blive sjovt. Vi skal også en tur der over, men jeg regner ikke med at det bliver før senere på aften.

Jeg vil ud og køre igen. Har holdt en lille pause for at få rystet et par ord ud af ærmet. Det var rart !!

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Jeg er rasende er publiceret 07/11-2003 10:37 af Turid Nielsen (Tasma).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.