20 år siden

Mini overlevelsesguide

skriveglæde
Jette Peters...
7 år siden
En sodavandsmaskine for e...
Olivia Birch...
9 år siden
Jeg hader - Kasper Lund.
Kasper Lund ...
7 år siden
The last soppetur
Olivia Birch...
8 år siden
Hurry up!
Julie Vester...
10 år siden
Der var engang.
Ruth Christe...
7 år siden
Hjerne Tetris
David Hansen...
2 måneder, 19 dage siden
back agien!!
Lisa Fjord (...
10 år siden
Kaos tur hjem...
Anastasia
12 år siden
Første dag.
Neola
3 år siden
Ryddedag
Sunstar31
9 år siden
Læring og andre samfundsn...
Ole Vind Raa...
10 år siden
Julestemning
Ruth Christe...
7 år siden
Houdini - Kasper Lund
Kasper Lund ...
8 år siden
Danmarks skønhed
Halina Abram...
6 dage siden
Fin lørdag
David Hansen...
1 måned, 24 dage siden
Min Far er død
Poul Brasch ...
10 år siden
Lokumsdyret
Regitze Møbi...
9 år siden
Dagen tiltaget med 32 min...
Hanna Fink (...
10 år siden
Sommerferie i Danmark
Marie-Christ...
7 år siden
Tømmer lige rygsækken.
Neola
3 år siden
Tillykke til mig...
Poul Brasch ...
9 år siden
Hund - hvad sker der...?
Michala Esch...
16 år siden
ulovligheder
Sincedawnofm...
10 år siden
Min russisk ven
Halina Abram...
6 år siden
Hurra!
Halina Abram...
6 år siden
Af jord er du kommet, af ...
Poul Brasch ...
4 år siden
Tankers paradis?
Katrine Søre...
10 år siden
Tilbage for en kort bemær...
Kasper Lund ...
7 år siden
Kære natbog (VII)
Olivia Birch...
9 år siden
Titte bøhh
Racuelle Hei...
9 år siden
Skulpturer blev færdige
Poul Brasch ...
11 år siden
Hyggedag
Josephine Lø...
9 år siden
Cheshire Cat Grin
Tine Sønder ...
12 år siden
En hvid rose og strøtanke...
Camilla Rasm...
9 år siden
Søndag eller syndedag ?
Michael Nevs...
6 år siden
Aaaangst!!!
Camilla Rasm...
16 år siden
Hvorfor er jeg så vred?
Neola
3 år siden
Forbi ....
Halina Abram...
6 år siden
Sikkerhed - What for?
Marlene Gran...
11 år siden
En dagdog?
Kellany Bram...
11 år siden
uden søvn
Kenny Raun (...
9 år siden
Drømme om kærlighed
Ace Burridge...
11 år siden
Hjemkomst
Hanna Fink (...
9 år siden
Mails og tårer
Ace Burridge...
11 år siden
Skriveblokering og psykos...
David Hansen...
3 måneder, 25 dage siden
Udstilling i Havnsø Havn.
Hanna Fink (...
9 år siden
Hvordan man overlever som arbejdsløs, usportslig, uhuslig pcnørdet B-menneske.

Jaja, der er jo ingen, der har sagt det skal være let. Hvad gør almindelige mennesker – os, der ikke står op kl 7 hver morgen for at lufte dyner, støvsuge og skrælle kartofler til aftensmaden – og derefter løber 5 km. ”fordi man har det så dejlig bagefter”. Ikke fordi der er noget galt i det – det er bare en temmelig urealistisk levemåde for mig – der helst sidder foran min pc mens rodet gror om ørerne på mig i store bjerge – indtil jeg indimellem løfter mine små firkantede øjne over skærmens kant og forundret kigger rundt i hjemmet; hvor i alverden kommer alt det rod dog fra – jeg har da lige ordnet det hele… øhh, er det fredag i dag? Jamen, så var det i… hm mandags.

Jaja, det er jo nemt nok at gøre grin – især med sig selv, men jeg ER distræt, jeg elsker orden og struktur, men tager det alligevel som en personlig fornærmelse at livet forlanger af mig, at jeg skal være huslig HVER DAG. Men sådan er det jo – der er intet værre end rod, og rod bliver bare ved og ved og ved at dukke op, hvis det ikke holdes nede med hård hånd. Hele tiden.

Nå, det var egentlig slet ikke rod, jeg ville tale om – selv om det også er en del af det. Men struktur… hm, ja. Struktur skal der til. Struktur, faste vaner og andre fy-ord er det, der giver friheden til at kunne bruge resten af tiden til det, man gerne vil…. og hvor er sommeren for resten henne. Man kan ikke engang lufte ud her på 3. sal uden der står en strid efterårsvind ind og fejer alle papirer af bordet. Havde det så bare været solskinssommer, ja så var det at være arbejdsfri jo nærmest som en ferie, men der er altså ingen mulighed for strandture eller lange, lækre hyggeaftener på altanen. Måske godt det samme. Det er jo sådan lidt snyd at tro at man kan finde ud af at være arbejdsløs ved at kaldet det ferie.
Så lad mig tage fat.

Lones lektion nr. 1 Eliminering af B-menneske tendenser
Der er kun en vej – den hårde. I seng senest midnat. Uanset hvad. Uanset om det hele den første uge kræver timevis af søvnløs roteren i sengen. Det ER en vane. Og det tager en lille uge at vende det enten den ene eller anden vej. For mig. Andre har det måske anderledes. Men… hvorfor skulle det nu være så vigtigt at gå i seng i ordentlig tid – når man nu ikke skal op næste morgen. Fordi.. at det hænger sammen. Er man træt om morgenen, så er man totalt ugidelig – og sover man hele formiddagen, så er den dag ødelagt. Om aftenen går man endnu senere i seng – og sidder der til kl. både 3 og 4 og laver et eller andet dybt ligegyldigt, mens resten af landet sover. Altså… op i ordentlig tid – og få noget ud af dagen. Oversat til Lonesk betyder dette kl. 8. Og man skal heller ikke undervurdere dagslysets betydning for, hvordan vi har det.


Lones lektion nr. 2 Struktur på det, der SKAL gøres
Alle de keeedelige ting, tøjvask, opvask, oprydning – alt det huslige. Men jeg har det bedst, når der er rent og ryddeligt. Så er der nemlig plads til det impulsive. Invitere venner, bage boller, bruge hele stuegulvet til lege med biler med den yngste osv.

Mit lille kneb hedder forskellige kasketter. Jeg har et rødternet køkkenforklæde. Når jeg tager det på, så signalerer jeg overfor mig selv, at nu skal der ordnes køkken eller laves mad. Det gør, at jeg ikke bliver distraheret af alle mulige småting, jeg pludselig får lyst at gøre i stedet. Jeg har en lyserød gulvspand, som jeg hælder vand og sæbe i. Så kan det stå der og dufte OGSÅ selv om jeg støvsuger. Det signalerer, at nu gør jeg rent. Jeg har en elastik, jeg sætter i håret, når jeg skal skrive seriøst, det signalerer ,at NU skriver jeg altså. Osvosvosv.

Lones lektion nr. 3 Vand
Jeg ved ikke helt hvorfor det er så vigtigt, men det er det altså. Jeg har et stort glas vand stående på mit køkkenbord. Hver gang jeg kommer forbi drikker jeg noget af det og fylder straks efter. Jeg har det med at glemme at drikke, men hvis man er til indendørs aktiviterer og pc arbejde, så er vand bare SÅ vigtigt for ikke at blive sløv og utilpas.

Lones lektion nr. 4 5 minutter hver time
Og så giver jeg mig selv lov til at skrive. Vidunderlige lange timer foran pc’en. Jeg glemmer tid og sted, når jeg sidder der. Så jeg stiller uret til hver hele time. Så tager jeg 5 minutters gymnastik. Det er ikke det bare pjat. Jeg HAR prøvet at være sygemeldt med 2 musearme. Det gør jeg helst ikke igen.

Lones lektion nr. 5 Gør det du ellers ikke kan – fordi du på arbejde.
Der er ingen grund til ikke at nyde en arbejdsfri tilværelse. En måde at gøre dette på, er at huske hvad du drømte om, alle de sure vintermorgener eller solvejrdage, hvor du slæbte dig på kontoret og sad indenfor en hel dag. Var det at kælke en hel lang vinterdag, at dase på stranden, tage en tur i skoven, slendre langsomt gennem byen og se på butikker. Var det at bruge 3 dage på at koge suppe, tage et udviklende kursus hvor man møder nye mennesker – eller bare sidde i den dybeste lænestol med varm the og verdens tykkeste bog?

Jamen det er jo netop NU, at tiden er til det – så er det bare med at udnytte det. Kan hænde, det knirker lidt i de små grå, mens du forsøger at erindre, hvad det nu var, du ville, men lidt hjernegymnastik er altid sundt.

Lones lektion nr. 6 Brug dit netværk
Og hvis det gamle ikke kan bruges, så lav et nyt! Internettet er et glimrende sted at skabe nye kontakter på – aktiviterer i nærområdet er det samme. Måske skal man lige vænne sig af med at være kræsen ”jamen, sådan noget plejer jeg aldrig at gøre”. Mød nogle mennesker, du ellers aldrig ville have snakket med. Det vil helt sikkert være berigende – på den ene eller anden måde.

Lones lektion nr. 7 Tilbyd din hjælp
En måde at komme i kontakt med andre mennesker på, at glemme sig selv for en stund. Åbn øjnene, der er masser af områder både officielt og uofficielt man kan hjælpe; velgørende organisationer, foreninger, ungernes institutioner og skoler – eller det kan være mennesker du kender, du tilbyder at hjælpe. Gå tur med en hund, lån nogle børn, besøg nogen du ellers ikke plejer, måske bedstemor, som sikkert også vil elske at du tilbyder at pudse hendes vinduer eller vaske gardiner. Der er nok at tage fat på.

Lones lektion nr. 8 Inspiration er alfa og omega
Bare se – nu blev jeg selv så inspireret, at jeg slet ikke har tid til at skrive mere. Jeg har liiige noget, jeg skal. Vender tilbage med flere tips senere

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Mini overlevelsesguide er publiceret 18/07-2004 15:18 af Lone Jensen (L23one).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.