4H - hånd, hoved, hjerte, helbred.

Farvel Bornholm
Jytte Westen...
9 år siden
Velkommen, efterår!
Josephine Lø...
9 år siden
Lange dage giver lange pa...
Neola
3 år siden
Genboen.
Ruth Christe...
7 år siden
Juleferie :)
Michala Esch...
14 år siden
Fra en kasse til skjerme
Halina Abram...
6 år siden
Hundrede af dem
Poul Brasch ...
6 år siden
Mit sidste farvel til mor
Jønsse
8 år siden
Lodret vask med rivejern
Victoria Wan...
8 år siden
Eksamensangst og mit nyes...
Merida Dunbr...
5 år siden
Hvorfor er jeg så vred?
Neola
3 år siden
Vinter på vej
Mikala Rosen...
11 år siden
Tiden
Zein Ali (Bi...
3 år siden
Hej, jeg elsker dig
Ansu Orheim ...
1 måned, 22 dage siden
Sommer
Hanna Fink (...
10 år siden
200
Jette Peters...
8 år siden
Bornholm, Bornholm, Bornh...
Michala Esch...
15 år siden
Det første palindrom-år
Olivia Birch...
9 år siden
Nye chili
Kenny Raun (...
10 år siden
Fin lørdag
David Hansen...
1 måned, 24 dage siden
De fire vægge og pc'en.
Rudi Kouring...
8 år siden
Sulten?
Kellany Bram...
11 år siden
Danmarks skønhed
Halina Abram...
6 dage siden
Så er jeg i gang med en h...
Carsten Cede...
9 år siden
13 dage endnu... måske...
Michala Esch...
14 år siden
Jeg stod tidligt op i dag, men det er først nu, at jeg tillader mig en tid på Fyldepennen, inden jeg skal videre med min dont. Jeg har siddet og skrevet et indslag til vort medlemsblad i Sejlklubben - der er deadline i morgen - og i aftes fornemmede jeg en svag iiritation fra gemalen, over at jeg ikke var kommet i gang endnu. Nu er det skrevet - og jeg mangler blot at redigere og lave layout - så jeg når det.

I dag kommer Jacob og Mathilde hjem og besøger os, så mor her skal i gang i køkkenet med at lave lidt godt til frokost. Jeg skal lige en smut i Brugsen efter lidt lækkerier. Godt at de har åbent hver søndag formiddag, for vi støtter gerne vor lokale brugsforening. Det er dejligt endeligt at få besøg af de unge mennesker - der går lidt lang tid mellem deres besøg og de undskylder sig med, at de har så meget om ørerne. Det er OK - de skal leve deres eget liv og prioritere deres tid og når bare de har det godt, så har vi det også godt. Så nyder vi det ekstra meget, når vi endeligt er sammen.

I går blev en sovedag for mig. Jeg vågnede op og blev ret chokeret, da jeg så, hvad klokken var. Mit vækkeur viste 14.35 - men da jeg var alene hjemme - lagde jeg mig til at læse i en god bog - dog med en snert af dårlig samvittighed - fordi jeg ikke var taget med Anne og Carlo og fordi jeg ikke fik noget lavet. Jeg nød virkelig sådan en dag, hvor jeg bare læste og sov og først stod rigtigt op, da aftensmaden stod på bordet. Efter maden og efter et tiltrængt bad, så jeg MGP for børn og unge sammen med Anne, mens vi hyggede os med en æske Toffee og jeg gik pæn tid i seng. Klokken var kun lige over midnat, da jeg sagde Godnat.

I går var Anne til børnedyrskue i 4H med sin pony Laura. Det er nok sidste år hun deltager i 4H, men ville lige have dette år med, så hun opnåede at få diplom og medalje for 10 års 4H arbejde. Det plejer at være en god dag til dyrskuet og det havde det også været i går. I alle ti år har Anne haft et dyr med. I sommerens løb skulle hun så - foruden at passe dyret - også udfylde en bog om sit valgte emne og hun fik besøg tre gange af 4H konsulenterne, som på denne måde fulgte med i slagets gang. Det er en god forening og har efterhånden godt 75 år på bagen. Jeg har selv deltaget i 4H, da jeg var barn og vi havde også udstillinger - dog ikke med dyrskue. Ligesom Anne har haft, havde jeg også stort udbytte af at være med og fremviste stolt min have eller madlavning og hvad jeg ellers havde med. De fire H´er i logoen, som er en grøn firkløver, står for hånd - hoved - hjerte og helbred. Måske er der læsere iblandt, der kender foreningen og selv har deltaget. På nettet kan findes meget mere om 4H.

Det er koldt og jeg småfryser. Vi kan godt begynde at mærke, at efteråret er på vej med sine gyldne farver. Det bliver ret tidligt mørkt om aftenen og tiden er inde til lidt hyggebelysning i stuen om aftenen og forbruget af stearinlys og fyrfadslys stiger støt. Jeg forventer af dette efterår, at jeg kan få mere ud af min tid herhjemme med at holde hus og hjem og med at bruge tiden til, hvad jeg finder interessant. Sy, skrive, læse, fotografere, blomsterbinding og meget andet. Derfor har jeg valgt ikke at deltage i noget i vinterens løb - udover hvad jeg er med til hos fys - dog undtagen dilettanten - det vil jeg nødig undvære og håber da også, at der bliver brug for mig igen.

Nu går det ikke længere. Jeg vil videre med min dag. God søndag til jer alle sammen derude.

Hyggehejsa fra en morgenduelig Nellemor.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget 4H - hånd, hoved, hjerte, helbred. er publiceret 18/09-2005 09:35 af Ellen Tang Sørensen (nellemor).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.