En følgesvend resten af livet.

SSO - stress
RachelBlack
10 år siden
Fin lille weekend
David Hansen...
3 måneder, 11 dage siden
Man kan nok ikke give mød...
Ace Burridge...
11 år siden
Start?
Christian Ba...
9 år siden
Godt Nytår
Hanna Fink (...
4 år siden
Konfirmation
Hanna Fink (...
11 år siden
Guppy, vintertid, stjerne...
Mikala Rosen...
11 år siden
Blæksprutte arme og mange...
Racuelle Hei...
5 år siden
Om at være tanketyven
Merida Dunbr...
5 år siden
Tændt...... mega tændt.
Danze
6 år siden
Af jord er du kommet, af ...
Poul Brasch ...
4 år siden
Højskoleophold
Hanna Fink (...
9 år siden
Hvor skal vi hen?
Liza Abildsk...
9 år siden
Forsømt
Tine Sønder ...
11 år siden
Stemme
Halina Abram...
6 år siden
En krone for dine tanker?
Karen Kris
9 år siden
Driving home for Christma...
Camilla Rasm...
7 år siden
Hundrede af dem
Poul Brasch ...
6 år siden
Hvorfor er jeg så ensom?
Neola
3 år siden
Besvær med at finde rundt...
Bella Donals...
8 år siden
Det er efterhånden ved at være længe siden, at jeg har skrevet noget i min net-dagbog. Den jeg har i bogform, bliver der til gengæld skrevet i hver dag. Jeg skal holde min håndskrift ved lige. Min pæne håndskrift, som jeg var så stolt af - nu er den blevet så lille og gnidende.

Jeg har fået dommen. Jeg var hos neurolog i sidste uge og han sagde, at han var næsten 100 procent sikker på, at det er Parkinson, som jeg har. Symptomerne er der. Rysten på min højre arm og stivhed i højre skulder og lidt stivnende mimik. OK. Endeligt har jeg erkendt, at så er det sådan.

Jeg har ellers kæmpet bravt imod i over 2 år. Jeg fejlede sgu´ ikke noget og det rysten måtte være nogle nerver, som sad i klemme. Jeg var så fokuseret på at være rask og jeg nægtede enhver snak om, at jeg kunne fejle noget.

For ikke så længe siden fandt jeg ud af, at det ikke dur at fortrænge mine mørke sider, men istedet erkende og acceptere at de er der. Jeg fandt ud af, at det ikke duede at foregive mig som rask, når jeg nu havde en sygdom og med så iøjenfaldende symptomer, som at ryste på armen og slæbe på benet. Efter at have accepteret min sygdom er jeg begyndt at kunne slappe af. Det var utrolig megen energi, som jeg skulle bruge på at være "rask".

Ved at acceptere min sygdom blev jeg også parat til at gå i gang med en medicinsk behandling, som helst skulle tage de værste symptomer. Det bliver så spændende. Det tager 7 uger at optrappe til den ønskede dosis, som gerne skulle give en god effekt.

Det giver nogle spekulationer om fremtiden, men hvorfor skulle den ikke kunne blive ligeså god, som hvis jeg ikke havde fået Parkinson. Nu er det sådan og det kan jeg ikke lave om på, hvor meget jeg end prøver at skjule, fortrænge og bortforklare. Jeg har fået en følgesvend, en Parkinson "fætter" men som sagt, så håber jeg at kunne dæmpe og dobe ham de næste mange år. Han vil altid være der - resten af mit liv og jeg kan ligeså godt blive fortrolig med ham først som sidst.

Heldigvis har jeg en utrolig opbakning og støtte fra min mand og børn. Vi tager tingene, som de kommer. "Fætter" er nu flyttet ind hos os, men han får ikke lov til at dominere. Ligeledes tager han med på arbejde hver dag. Kollegaerne er suveræne, søde og opmærksomme og endeligt har jeg også valgt at præsentere "Fætter" for dem. De er også parate til at støtte og hjælpe mig, når der er brug for det.

Ellers har jeg det godt. Det var godt lige at få tankerne banket ned i tasteturet og sat op på skærmen. Nu er det på tide, at få den næste lille pille og så er det ved at være sengetid for mig og "Fætter"

De kærligste hilsner og tanker fra Nellemor.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget En følgesvend resten af livet. er publiceret 04/03-2003 22:25 af Ellen Tang Sørensen (nellemor).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.