Cykelmareridtet og satans...
Carla Krogh ...
8 år siden
Om at spise æbler som Bor...
Olivia Birch...
9 år siden
Under konstruktion
David Hansen...
1 måned, 8 dage siden
Byerne
Tine Sønder ...
11 år siden
de sidste 2
Kenny Raun (...
10 år siden
De første dage
Michala Esch...
14 år siden
Forbi ....
Halina Abram...
6 år siden
23 år - derfor naiv - Kas...
Kasper Lund ...
8 år siden
Vent på mig
Halina Abram...
6 år siden
Hvis jeg var en fisk ...
Halina Abram...
6 år siden
Pizza
Kenny Raun (...
11 år siden
Udgivelse - proces og drø...
Ansu Orheim ...
1 måned, 6 dage siden
Hun fik Cohen forærende
Olivia Birch...
7 år siden
Så er det nu
Josephine Lø...
9 år siden
Forsømt
Tine Sønder ...
11 år siden
Wonder Woman, ny lakeret ...
Racuelle Hei...
9 år siden
Pause
Hanna Fink (...
10 år siden
Kaos?
Per Z
9 år siden
Dagen tiltaget med 32 min...
Hanna Fink (...
10 år siden
Karrusel
Sincedawnofm...
10 år siden
Planlagde festival til la...
Carsten Cede...
9 år siden
Fortiden er hård.
storm89
4 år siden
Vi har vinterferie og det er endda med sne i år. Her i det lille røde hus i marsken er alt vel og livet går sin gang med hygge og små sysler. Jeg er i gang med at bage et par brød, som der rigtigt bliver kælet for. Jeg ville have lavet langtidshævning, men kom vist til at putte for meget gær i til formålet. Efter hævning blev lagt i forme og stod og efterhævede i en times tid, mens jeg hyggede mig med andre ting. Nu skal de i ovnen.

Det at bage er nu ikke noget jeg beskæftiger mig meget med, men når jeg endeligt kommer i gang, så er det jo en ren fornøjelse. Uanset hvordan jeg rører dejen, ælter, hæver, former og efterhæver, så kommer der uvilkårligt et brød ud af det, men brødet skal jo også gerne have den rette smag og konsistens - blød inden i og dejlig hård og sprød udenpå - Det skal gerne blive til et brød med bid i. Det er herligt at sætte brødet ubagt ind i ovnen og tage duftende og varme brød ud efter godt tyve minutters tid. Det værste er næsten at vente på dets hviletid i formen bagefter og tiden, der går til det er afkølet. Når vi er nået så langt, er det ved at være tid til en kop dejlig the og hyggesnak.

Anne har bestemt aftensmaden, så inden thetid kan hun og Sille nå en tur op til Brugsen og handle ind. Sille løber ved siden af cyklen og når den ikke gider mere, får den lov at komme op at sidde i cykelkurven - så kan den sidde der og vigte sig og få set en masse af landskabet, som de suser forbi. Ak ja - jeg tror, at jeg vil være Annes hund i mit næste liv.

Aftensmaden bliver forårsruller, løse ris og salat. Vi bliver nødt til at stege rullerne på panden, for frituregryden skal først have skiftet fedtstof, inden vi kan tage den i brug igen. Den blev mere brugt, da børnene var yngre og hver eneste vinter- og efterårsferie havde vi den i brug, når vi omdannede køkkenet til Nellemors grillbar.

Og jeg har fået stillet min bil til rådighed igen. Det er så skønt at vide, at jeg bare kan sætte mig ud i den, dreje nøglen i tændingen, sætte i gear og køre lige derhen, hvor jeg vil. Det vil jeg i weekenden - lørdag morgen giver jeg mand og barn et gensynsknus og drøner til Vejle-egnen og tilbringer en god, rar og hyggelig weekend i en meget god, rar og sød venindes selskab.
Jeg ville egentligt gerne have min bil gjort rent, inden jeg skal på weekend, men det er næsten for koldt at udføre den slags sysler, så måske nøjes jeg med at fjerne slikpapir, vandflasker og hvad der ellers ligger og flyder og så lige ryste måtterne. Den kunne ellers godt trænge til at se støvsuger og en opvredet sæbeklud. Vi får ser, hvad det ender med. Nu er der først bjerget af vasketøj, der skal lægges sammen og lægges på plads.

Det er en kold tid, som vi lever i, men de rette steder er der varme og inderlighed, der gør at solen skinner, selvom den gemmer sig bag gråmat skysubstans.

Kan I have en god og munter dag.

PS til Volapyk - Fklswe nuf ruk år aw suf op aæbsåf.

Hyggehejsa fra bagejomfruen Nellemor.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Et godt brød er publiceret 17/02-2005 15:10 af Ellen Tang Sørensen (nellemor).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.