Teknik og internet · Er E-sport sport?

3 svar
Senest opdateret 27 dage siden · 3 bruger(e) deltager
3 måneder, 2 dage siden

Et opslag i ordbogen bekræfter det. Sport kan, men behøver ikke, være egentlige legemsøvelser, men den kræver et vist mål af legemlig aktivitet og der er elementer af kappestrid og morskab i det.
Så ja. Vi må indrømme at E-sport er sport.
Vi kan ikke bortdømme E-sporten ud fra kriterier der hører under ordets definition.

Kan vi kritisere det ud fra den simulerede brug af skydevåben? Nej heller ikke, for selv ved Olympiaderne er der sport hvor der benyttes skydevåben.

Men jeg må mene at den såkaldte skiskydning (og bueskydning og spydkast, som også bruger våben) er lysår fra de morderiske udfoldelser der sker bag computerskærmene, hvor der skydes til mål efter menneskelige gestalter, og hvor vinderkriteriet er flest mulige dræbte på korteste tid.

Sportshelte opstilles som børns og unges forbilleder. Svømmere, cyklister og tennisspillere, samt fodboldspillere m. fl. er dygtige unge som vi beundrer og holder af.
Deres gerning på banerne og i bassinerne er eksempler til efterfølgelse!

Vi ser gerne at vore børn fremelsker lignende sunde og nyttige egenskaber udi legemskraft, snarråd og god sportsånd.
Langt nødigere ser vi vore børn besjælede af forbrydermentalitet, og den morderiskhed der udfoldes bag skærmene skulle helst ikke transformeres til virkeligheden.

Den lokale kioskejer kan naturligvis glæde sig over omsætningen af chips og cola, og skrædderen kan fryde sig over alle de bukser den skal lægges ud. Så E-sporten er da godt for noget! (Tør jeg mon gætte at bukser med elastik er populære blandt computerspillere?)

Mange gange har vi på TV set danske successer indenfor e-sporten præsenteret, og stor synes benovelsen at være over at vi fra lille Danmark kan spise chips med de store.
Men vort sædvanligt uduelige korps af TV journalister stiller aldrig spørgsmål i retning af: "Kan man forestille sig at der ville komme E-sport der ikke handler om at skyde mennesker? Vil softwareudviklerne kunne svinge sig op til at lave spil, hvor kappestriden handler om andet end drab?" for slet ikke at nævne sådan noget som: "Kan man endda lave E-sport hvor lavt BMI vil være en konkurrencemæssig fordel, som vi oplever det i mange andre sportsgrene?" (Jeg formoder at Zumobrydning er en af de få undtagelser.)

Disse journalister der nyder gager der nok er over det dobbelte af gennemsnittet blandt almindelige lønslaver, brillerer ved spørgsmål der er selektive med hensyn til hvem de vil genere med kritiske spørgsmål. Men det er en anden sag.

3 måneder, 2 dage siden
2 måneder, 2 dage siden
#1 Sund

Gode betragtninger :-)
Hvad med motorsport, der er det heller ikke (kun) udøvernes fysiske talent, han sidder 'stille' på samme måde som en e-sports udøver, og alligevel er hans fysik afgørende for præstationen - mon ikke også det gør sig gældende for e-sports-udøvere?
Næsten uanset hvilken rigtig sport man dyrker, findes der et hav af personlige trænere og coahces (se f.eks. https://mypersonal.dk ) der tilbyder deres hjælp, også inden for e-sport, hvilket indikere af fysik og mentalitet også her spiller en rolle.

2 måneder, 2 dage siden
2 måneder, 1 dag siden

Motocross er en af de mest konditionskrævende sportsgrene! Og naturligvis skal man være i god form hvis man vil vinde formel 1 eller Le Mans. Man må ikke blive søvning undervejs.

Og ja, E-sport kræver nok det samme, ligesom selv Bridge kræver at man ikke er træt.

Det anfægter jeg ikke. Men det er selve ånden i menneskedrabet, der får mig til at protestere. Havde E-sport handler om at man på skærmen skulle finde vej igennem rækker af symboler, og så klikke på felter der giver en opgave af en vis sværhedsgrad, hvor man kan vælge fra 1-10.
Vælger man 1 får man et let spørgsmål, men man får så også kun 1 point. Satser man på et svært spørgsmål kan man tjene mange points, men svarer man forkert, ryger man langt tilbage. osv.
Hvorfor skal man absolut dræbe mennesker? Kunne det dog ikke handle om noget andet?

2 måneder, 1 dag siden
27 dage siden

Kke nødvendigvis.

27 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Er E-sport sport? er startet 22/06-2019 09:48 af Flemming Dalsgaard (dino) og er placeret under Teknik og internet.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

244Kontraster
2 minutter, 19 sekunder siden · Savanti
2Redigering
1 time, 42 minutter siden · Machula T.
2990Dagens ord
2 timer, 44 minutter siden · leviP
11Lykke
3 dage siden · Engbo
2Børnebogsforfatter Søges
6 dage siden · Untitled
1Margit Sandemo
8 dage siden · dino
104Dagens Vits
8 dage siden · dino
5Lige margener?
10 dage siden · WeirdSpace
1Kvindelige betalæsere søges
10 dage siden · dino
6Jalousi
10 dage siden · dino
12Min nye bog er netop sat i salg
11 dage siden · Fink
54Homofobi
14 dage siden · Confucius
19Mere end almindelig klangfuld
22 dage siden · dino
1Synonymer
25 dage siden · JohannesB

Teknik og internet

3Er E-sport sport?
27 dage siden · Savanti
0Min pc nægter mig adgang til Facebo...
29 dage siden · sofiesverden
1Super-søger søges
3 måneder, 17 dage siden · Kattegat
4Google docs ?
1 år, 1 måned siden · Marver
2ITunes
2 år siden · dino
4Er der nogen der ved
2 år siden · MollyTrine
3Evernote
3 år siden · Nesnerøs
38Mac-computer ctr Windows ?
3 år siden · Robert Kallehav...
4garanti
3 år siden · dino
6emailkonto ?
3 år siden · Robert Kallehav...
1Hvordan Redigere Man I Publiceret T...
4 år siden · Mikala
9Har I hentet windows 10?
4 år siden · dino
8Gratis viruskiller
4 år siden · SimonSaiz
3Hjælp til forside
4 år siden · Fink