Første del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive første del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser. Du skal dermed allerede nu tænke over en eventuel overordnet handling, som først afsluttes i næste skriveøvelse "Sidste del". Læg vægt på at få delt historien på et oplagt sted i handlingens forløb. Du bestemmer helt selv handlingen i historien, men den skal inkludere en hovedperson. Det er oplagt eventuelt at benytte en såkaldt cliffhanger i "Første del", for at fastholde læserens opmærksomhed.

”Kom indenfor og vær så venlig at tag plads.”

Jakob Holm kiggede på den lille mand der kom gennem døren. Måske var lille det forkerte udtryk. Mellem højde, men rund, stridtskæg, hvid manke, rød skjorte, seler og sorte træskostøvler. Manden gik over og satte sig i stolen Jakob havde pegede imod. Jakob gik om bag sit skrivebord og satte sig tungt. Han tog en slurk kaffe og skar en grimasse. Koldt og brændt. Han sukkede let, tog papirerne op og kastede et hurtigt blik på anholdelsesforløbet.

”Hr. Clausen,” sagde han. ”Jeg kan se at du er anholdt for at have antastet flere børn inde i byen. Ifølge rapporten her, drejer det sig om mindst 10-12 børn som du har lokkede med slik og forsøgt at få til at sætte sig op på dit skød. Nogle af forældrene har sagt at du har befamlede børnene ved at klappe dem i numsen og har lagt din arm omkring dem. Sådan noget går jo ikke.”

Clausen kiggede over på Holm gennem sine briller. Han så lettere forvirrede ud.

”Jamen, jeg elsker jo børn,” svarede han. ”De er så dejlige og uskyldige. Og næsten altid glade. Jeg gør de jo kun fordi jeg så godt kan lide dem.”

Holm sukkede yderligere en gang. Han havde slet ikke tid til denne gamle fjols. Klimatopmødet fandt sted om 2 uger, han skulle til han vidste ikke hvor mange møder for at diskutere hvad politiet skulle stille op med de mange tusind stenkastende voldspsykopater, der forventes at ødelægge byen i deres iver for at bevise hvor bekymrede for klimaet de var. Han rystede på hovedet.

”Hør her Hr. Clausen. Vi er nødt til at komme videre. Betjentene som tog dig herind, gjorde det fordi flere forældre havde ringede og sagt at en pædofil rendte rundt på gaden og generede børnene. Da betjentene snakkede med dig, blev du bare ved med at sige du elsker børnene. De kunne ikke få dig til at fortælle andet om dig selv, end du hedder Clausen. Har du en familie?”

”Ja, selvfølgeligt har jeg en familie,” svarede han. ”Jeg har verdens dejligste kone, som gør alt for mig. Hun bliver urolige hvis jeg ikke kommer hjem snart. Og jeg skal jo også på arbejde inden længe. Må jeg godt gå nu?” Clausen kiggede over på Holm underdanigt.

Skriv kommentar

Besvarelsen La-la land er publiceret 24/11-2009 10:23 af Carsten Breuning (carstenb) under skriveøvelsen Første del.
Version 1 - 24/11-2009 10:23
Besvarelsen er på 385 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Jeg får ikke rigtig fornemmelse af hvem Holm er, selvom der er små stumper hist og her. Og heller ikke rigtigt af Clausen.

Slutningen kunne være mere af en bombe. Som det er nu, har jeg nærmest slet ikke fornemmelse af, at der kan komme en fortsættelse.

Nogle sproglige småting: "har lokkede" skulle være "har lokket" fx. Men når man ser bort fra de småting, har du egentlig et godt sprog.
10 år siden
10 år siden
#2 Lejsy Storm
Er her mon tale om selveste julemanden?
Måske Holm ville opdage noget interessant ved Clausen, hvis han forsøgte at koncentrere sig lidt om, hvem der sad over for ham fremfor at have tankerne alle mulige andre steder.

Temaet er sjovt.

Mvh.
Lejsy Storm
10 år siden
10 år siden
#3 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Øvelsen kræver en hovedperson. Du har 2 - jeg kan i al fald ikke skimte, hvem der er HP. Din cliffhanger til slut er også ret diffus. Der tegner sig kun 2 muligheder - skyldig/ikke skyldig. Så der etableres ikke den store spænding. Du får beskrevet Clausen fint i starten. Jakob Holm bliver senere til Holm uden fornavn. Lidt rodet.
Du har temmelig mange sproglige fejl - forkerte tider på verber mm.
Emnet er fint og aktuelt, men du når ikke at fange mig. Der mangler nogle ubesvarede antydninger, som kan pifte op på skyldig/ikke skyldig temaet.
Så kravene i skriveøvelsen er ikke opfyldt 100%, som jeg vurderer det.
Min erfaring fra tidligere viser heldigvis, at du kan gøre det meget bedre.
10 år siden
10 år siden
#4 Carsten Breuning (carstenb)
Hej alle,

Tak for kommentarene. Jeg er godt klar over sproglige fejl men må igen indrømme at det skyldes jeg er autodidact på dansk. Vedrørende historien som så - jeg tror i allesammen vil kunne lide den når i læser del 2.
10 år siden
10 år siden
#5 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Ikke den stærkeste Cliffhanger, jeg har set.
Til gengæld har indholdet i din historie allerede sørget for at jeg vil læse fortsættelsen.
(Skal da vide om julemanden bliver forhindret i år)

Du har et par fejl som sammen med din Cliffhanger koster et par stjerner:

"Han skulle til han vidste ikke hvor mange møder" Den måtte jeg lige læse et par gange.
Mht. De stenkastende voldspsykopater. "forventes" skulle vist ha været "forventedes"
Og så din sidste sætning:
"Clausen kiggede over på Holm underdanigt." Der burde stå ... Clausen kiggede underdanigt over på Holm.

Kan godt være at min kritik virker en anelse "sort" men jeg må lige understrege at jeg altid nyder at læse dine historier.
3/5 stjerner

Michael
10 år siden