Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

Havets milde brusen har lullet mig i søvn, jeg ligger henkastet på den velholdte bordeauxrøde chaiselong. Den dufter mildt af kirsebær og selvom du passede så fint på den, så er den stadig blevet blødere med årene. Det gør mig intet, man ligger stadig skønt her ved vinduet, hvor milde solstråler hver eftermiddag opvarmer det lækre læderskind. Nu hvor brisen trænger ind gennem det halvåbne vindue, mindes jeg de utallige aftener hvor du læste højt for mig og lyttede til mine ønsker for livet. Jeg åbner øjnene med et sæt og ser dig for mig, dine milde øjne omgivet af små rynker og din smalle mund med smilehuller som kun lige anes. Jeg rejser mig og går hen til LP-anlægget og pakker forsigtigt en gammel Kim Larsen plade ud. Lyden er så ren, at jeg ikke fatter man nogensinde gik over til Cd’er, men tiden går jo, som du altid sagde med et smil.

Jeg ser op og smiler til dine utallige malerier og stofbilleder af afrikanske kvinder og savanner. Som du dog elskede det land, men kom du nogensinde dertil? På det klinkebesatte sofabord ligger en stak breve, de er blevet helt nikotingule med årene, men deres værdi er stadigt stigende. Jeg roder lidt i dem og finder det fra Mother Teresa, sikke et prestigefyldt takkebrev. Hvor ville jeg dog ønske du var blevet lidt længere hos os.

Jeg snurrer langsomt rundt i rummet og mit blik lander på egetræsklaveret, det står gemt i en grålig skygge, men glansen fra tangenterne skinner stadig igennem og lyden fra de mange børnesange lyder stille fra min underbevidsthed. Skamlen er betrukket med et gammelt græsgrønt ruskindstæppe, som gør at man ikke glider ned. Jeg lader en finger glide ned over en af tangenterne og imødekommes af en dyb bastone, som vækker endnu et minde. Jeg ser mig selv som lille komme løbende, slå en lille pegefinger på tangenten for derefter at stryge ud i køkkenet til dig.

Jeg lukker forsigtigt klaverlågen og forsegler den sidste flyttekasse. Rummet er blevet mørkt ser jeg. En sidste gang indsnuser jeg duften af stuens mange træmøbler og gamle pyntepuder og går så hen mod døren. Med kassen under armen og dørhåndtaget i den anden hånd, kigger jeg mig endnu en gang om i værelset, smiler og lader døren gå i bag mig.

Skriv kommentar

Besvarelsen Et evigt minde er publiceret 06/08-2010 20:40 af N Munjas under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 06/08-2010 20:40
Besvarelsen er på 387 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Venezuela
En rigtig dejlig tekst. Jeg kan især godt lide den lidt melankolske stemning du skriver frem.
14 år siden
14 år siden
#2 Justangel
Wow virkelig godt skrevet... jeg fornemmede helt klart minderne, rummet og alt det der havde været der... godt skrevet.
14 år siden
14 år siden
#3 Lau Wind
Rigtig smukt skrevet - måtte læse det flere gange og blev nødt til at prøve, men kunne ikke finde et ord for meget eller for lidt - man følte sig i rummet og kunne se og føle det - nærmest kognitiv læsning - godt gået !
14 år siden
14 år siden
#4 Kiaa
Hvor er det dog fuldstændig fantastisk skrevet. :) Jeg nød virkelig de ord du brugte, og de billeder som historien gav mig. Tak!
14 år siden
14 år siden
#5 Sirena
Smukt skrevet - man ér i det rum, og man savner og mindes sammen med din hovedperson.

/Sirena
14 år siden
14 år siden
#6 N Munjas
Tusinde tak for de mange kommentarer folkens!

Det er virkelig dejligt at hører om det man skriver duer eller ej, så tak fordi I tog jer tiden til det.

De venligste hilsner, N Munjas
14 år siden