Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Brudesløret var væk og hun sad nu og skovlede knuste tarteletter ind i den lille røde mund. Jeg rettede på butterflyen og smagte på maden. Mormors bedste tarteletter. Far og mor, svigerfar og svigermor, kammeraterne på den ene og den anden side, alle havde de holdt tale. Svedperlerne fra min pande var forsvundet nu efter min tale. Jeg burde have ændret titlen: "En vinteraften om 10 år" var for dyster en titel og jeg tror mine skilte forældre fik bange anelser. Min storebror havde siddet med pokeransigt - han troede vist jeg var sarkastisk. Men Marie havde grædt af glæde, store perlede tårer trillende fra hendes blanke dådyrøjne. Hun forstod heller ikke altid de dybere meninger. Hun tyggede af munden og slog på vinglasset, så jeg troede det ville sprænges i tusind stykker. Men det fine vinglas holdt og Marie gjorde an til at rejse sig. Brudepige og veninde siden børnehaveklassen, Frederikke, kom ilende og fik forhalet brudekjolen, før den rev sig i stykker på de brune plastic-stoleben. Maries tyngdepunkt balancerede på et par yderst tvivlsomme stiletter. I kirken var hun vredet om på foden, på vej ned mod præsten og hun havde forsøgt at skjule bitterheden med et anstrengt smil til gæsterne. Hendes lyserøde drøm var bristet allerede dér.
"Ja Mark, jeg glæder mig til at sidde med dig om 10, en vinteraften og se X-factor" Latter fra hendes familie, pokeransigt hos min storebror.
"Min lige nu glæder jeg mig mest af alt over dagen i dag og de næste dage der skal komme. Jeg glæder mig til bryllupsnatten i aften" De fire forældre holdte vejret.
"Jeg glæder mig til at flyttefirmaet er betalt og vi bor sammen på Kirsebærvej 8" Forældrene åndede lettet op.
"Jeg glæder mig til alle de år vi skal have sammen. Og-" Nu kom tårerne frem igen
"Jeg glæder mig sådan over-" Stemmen knækkede.
"At du sagde ja til mig" Hun bukkede forover, Frederikke holdt kjolen og hun gav mig et kys, der smagte af tarteletfyld. Hendes søstre hujede og klappede og sendte et bifald igennem hele forsamlingen. Jeg smilte til dem alle og rejste mig for at give hende endnu et kys.
"Så vil jeg gerne bede jer om kigge under jeres tallerkener og sammen med os synge, "Det er så yndigt at følges ad" Vil du synge for igen Linda?"" Linda nikkede og hvinede som en forkølet solsort det første vers. Imens jeg lydløst bevægede læberne, hvilede jeg indeni ved tanken om at der nu kun var fire timer til, at vi kunne være alene. Alene fra alle dem hun skulle leve op til.
Tilfældige ord: brudeslør, pokeransigt, tyngdepunkt, vinteraften, flyttefirma

Skriv kommentar

Besvarelsen Det er så yndigt at følges ad er publiceret 10/06-2013 21:21 af Thomas Schumann (Schostar) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 2 - 10/06-2013 21:32
Besvarelsen er på 432 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Lars Bjerring (bjerring)
Det er en rigtig god beskrivelse af bryllup.
Jeg gik i stå flere gange hvor hun skal rejse sig.. jeg tror du skal kigge lidt på tegnsætning og stave fejl.
Når først jeg har fattet meningen fungere det rigtigt godt!
Du får brugt alle ordne.. på en fin og sammenhængene måde
Du får beskrevet hans følser og hendes rigtigt godt..
"der smagte af tarteletfyld." er jeg helt vild med

Jeg savner lidt at vide om det inden for eller udenfor.
7 år siden