2Fra Længslen
I blikkene, klare og rene · Mødes de nøgne sjæle · Hvor ord erstattes... [...]
Digte
11 år siden
4Bruce Willis, det er jeg
handskerne findes, de lyseblå · det hvide stof · på mine fingre, med ... [...]
Digte
11 år siden
4To - Et
meget har du budt mig · i alle disse år · du har pint og plaget · pille... [...]
Digte
11 år siden
5Savnet af Sorgløshed
Der var engang · Hvor jeg var sorgløs · Hvor døden var noget · Jeg læst... [...]
Digte
11 år siden
1Luder alene
hvor end jeg nu kigger · jeg møder mig selv · når spejlbilleder vandr... [...]
Digte
13 år siden
1To slags mødre
Der findes to slags · af mødre omkring · den ene hun stråler · og smile... [...]
Digte
13 år siden
0Ren Zen
En plasken · En sjasken · Fra barndommens minder · En søvndyssen tyssen... [...]
Digte
13 år siden
2Kære død
Du tror det vel næppe · med lykken er min · ja lige nu er den · en lill... [...]
Digte
13 år siden
1Mørkets Ranker
Jeg er træt og går til ro · lukker mine øjne to · men så kommer natte... [...]
Digte
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Camilla Moe (f. 1975)
I vores nymodens verden er det efterhånden blevet mere og mere legalt at lade være med at være høflig. Vi retfærdiggører os selv og vores handlinger baseret på vores hjemmelavede mottoer: "Jeg har mere travlt end dig," og "Jeg er vigtigere end dig".
Vi sætter os selv først konstant og det er ligemeget om det er i bilen, på cykelen, i køen eller på fortovet. Som små uvorne og møgforkælede unger vrænger vi ad hinanden, men vi hyler. "Mig først, mig først," mens vi sparker hinanden over knæene.
Men det er jo ikke vores skyld! Det er de andres, politikerne, samfundet, tiden og vejrets skyld.
Hver eneste dag drejer sig om at komme fra A til B og helst først og så hurtigt så muligt.. hele tiden, og hvis man kan vippe et par modkørende eller forbipasserende ad pinden på vejen, ja så er det DEM der er hensynsløse og stupide.
Måske er det pga. pladsmangelen, at vi hver dag udfører en perfekt arie foran spejlet og varmer op med ordene: "Me..me..me..me", så vi ikke glemme inden vi kaster os ud i hinanden.

Vi er efterhånden blevet den lovgivende, udøvende og dømmende magt med vores egen sammekogt lovbog om hvad man kan og ikke kan. Og grænserne er efterhånden så udflydende, at det lugter lidt af anarki.

Så her er en lille opsummering som måske hjælpe:

-Høflighed er IKKE, når man skubber hinanden fra fortovet ud på cykelstien, så vedkommende skal hoppe rundt som en vildfaren yo-yo for ikke at bliver ramt at cyklister, der efterhånden kører så stærkt, at de nemt kan hente en Ford Taunus i optrækket.
-Høflighed er IKKE, at kravle helt op i nakken af personen foran i køen i den tro, at ekspedienten straks fatter pointen og skifter fra menneskeligt muligt tempo til WARP fart.
-Høflighed er IKKE, at tro, at hvis man bliver ved med at køre barnevognen op i hælen på personen foran, vil vedkommende springe underdanigt til side, efterfulgt af en regn af undskyldninger over han/hun kom til at gå i vejen.
-Høflighed er IKKE, at stille sig midt i bussen en regnfuld eftermiddag og pure nægte at flytte sig, så de resterende passagerer bliver nødt til at hænge med måsen op ad forruden, mens chaufføren i den anden ende råber: "At de har overskredet den gule streg."
-Høflighed er IKKE, at lade sine personlige frustrationer over at man hader sit liv og ikke har tid til sig selv, gå ud over servitricen, som bringer ens mad.
-Høflighed er IKKE, at hente sit oversavede jagtgevær op fra kælderen, fordi naboens træ ENDNU engang har været så fræk at lægge et blad oven på sin præmierose.
-Høflighed er IKKE, at blive møg fornærmet fordi en venlig sjæl holder døren for een på vej ind i supermarkedet.
-Høflighed er IKKE, at placere sig med sin indkøbsvogn MIDT i den eneste indgang til brugsen i ulvetimen, fordi man lige har mødt een man kender, og lade de andre kunder mase sig forbi og træde på de omkringliggende varer.
-Høflighed er IKKE, når man så tillader sig at bliver fornærmet over at de andre kunder maser sig forbi een i indgangen og man selv DER ikke flytter sig.

Der er mange flere eksempler og det er sørgeligt. Det er sørgeligt, at vi er gået hen og blevet så egoistiske.
Det er sørgeligt, at vi er så ligeglade med hinanden. Det er sørgeligt, at vi ikke kan behandle hinanden ordentligt i hverdagen.

Så hvornår har DU sidst været høflig?

Tænk lidt over det!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/06-2003 10:44 af Camilla Moe (moe) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 589 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.