Momentet "jacta est alea" mellem kl. 2 og 4.


16 år siden 11 kommentarer Kortprosa

2Julegavebjerget
Der findes lige så mange mavepiner, som dyr i zoologisk have. Det... [...]
Eventyr og fabler · jul, julegaver, engel
3 år siden
3Ulvetider
"Og sikke store, røde Øjne, du har, Bedstemor." · "Det er, for at j... [...]
Noveller · gys, rabies, tjernobyl
3 år siden
5Spilledjævlen
7. marts 2013 · Kære Mikkel · A broken computer for a broken heart · Ær... [...]
Noveller
6 år siden
6ST - Stærk Tobak
Jeg stiger ud af bussen, du ved, Blågårdsgade ved Elite Købmænd, ... [...]
Noveller
6 år siden
3Bare et almindeligt menneske
Drama i ét akt: · Dronning Margrethe: Marianne Gade · Journalist fra ... [...]
Noveller
6 år siden
5Soulmates
1. · Jeg leger...kommer i tanke om en WebCam, jeg har købt til comp... [...]
Noveller
7 år siden
6Fødselsdagssamtale med Søren Kierkegaard
Kåre Kristensen (KK): Pressen taler så meget om, at man kun har a... [...]
Filosofihulen
7 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Kaare Kristensen (f. 1944)
Ved 2-tiden i går nat havde vi vores første telefonsamtale. Kl. 4 skrev jeg "Tungekysset" - min debut som skribent. Og i sengen lød din stemme ligeså klart som for 3 timer siden. Dialogen fortsatte. Noget var sket!

Vi véd, at alt sker i det splitsekund, hvor fortid og fremtid som to passive tandhjul fanges ind af øjeblikkets tandhjul, virkelighedens igangsættende drev. Tingene kan kun ske i øjeblikket. Og alligevel, hvor mange øjeblikke slæber sig ikke afsted uden noget som helst sker overhovedet.
   Giv mig verdenshistoriens øjeblikke på et sølvfad f.x. da Cæsar krydsede floden Rubicon med ordene "jacta est alea" / "terningerne er kastet". Øjeblikkets handling kan række langt udover sig selv og slavebinde milliarder af øjeblikke langt ude i fremtiden.
   Giv mig mit livs øjeblikke på et sølvfad - og ét af disse ville være i går nat ml. 2 og 4.

Vi var nærmest to fremmede, da vore stemmer mødtes. Et par små mails. Det var alt. Men vinduer, skodder, barrierer, begrænsninger, forbehold, tøven - ingen bremser ingen bremsespor. Vi strøg lige ind i hinandens liv, som alt andet ville være naturstridigt.

En kvidren, leen, klukken og skratgrinen, dit underlivs musik, piblede ud af din stemme og forplantede sig i mig, som havde vi nærkontakt af 3. grad. Hvad vidste jeg ikke lige pludslig om din elskovsfeber, manderov, din krops strategiske buttethed, esoteriske samtalers forspils-effekt, dating IRL - eller hvad din åndelige verden havde beriget sig med om de syv stråler, teosofien samt om din forfattervirksomhed.

Vi delte en perlekæde af øjeblikke sammen, hvor de store sorte perler var uendeligt meget vigtigere end de andre. Øjeblikket f.x. , da du kl. 2 om natten - efter en lang tøven -uforbeholdent åbnede op for den lange samtale. Eller Øjeblikket, hvor din stemme åbnede sig og fyldtes med dit underlivs musik. Eller øjeblikket, kort tid efter, hvor din stemme ændrede karakter og lød som en kvidderlatter i herligt ridt på tusinder mikroorgasmer - beretttende om de mest åndelige/uåndelige emner. Hvilke øjeblikke, jeg har beriget samtalen med, véd jeg ikke. Var der nogen overhovedet, eller var det dine øjeblikke, dine sorte perler, der angav momentet hele natten? Jeg tænker, du har smidt sorte perler for svin det meste af dit liv. Ikke denne nat, hvor jeg gemte hver og én som sorte imaginære perler i min pung.

Mer nøgne i telefonen end i en seng, havde vi talt os høje i kommunikation af 3. grad, og du takkede for dét, der havde været på højde med en elskovsnat.
   Og jeg takker dig ligeså, og siger: "jacta est alea" mellem kl. 2 og 4.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 14/02-2004 22:36 af Kaare Kristensen (Hemingway) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 434 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.