3Måske var de...
Hun var ikke så gammel. 17 år. Med hele livet foran sig? · Han var ... [...]
Blandede tekster
19 år siden
2Det mekaniske samfund
Jeg ved ikke lige hvad jeg skal gøre af mig selv. Der er meget at... [...]
Blandede tekster
19 år siden
0Blækklatten i min sjæl
Jeg har skrevet i 24 år. Endda før jeg blev født, skrev jeg. Denn... [...]
Blandede tekster
19 år siden
3Elsker dig
Du får mig til at smile · På en ganske almindelig · Tirsdag · På en on... [...]
Digte
19 år siden
2Vreden i mit indre
Jeg bliver knust herinde bagved. · Bagved masken. · Hvorfor forsvandt... [...]
Digte
19 år siden
0Ødelægger vi?
-Hvorfor er fyre sådan · -Ved det ikke... · -Fordi vi vil ha de er så... [...]
Digte
19 år siden
0Uden at ane det
Nu ligger jeg her i dag. · Med venner der fraråder mig · Fordi han ha... [...]
Digte
19 år siden
0Jeg takker min gud
Den tid vi to havde sammen · var uforglemmelig. · Da jeg først så dig... [...]
Digte
19 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Stella Hvidemann (f. 1988)
Dengang jeg var barn, var alt anderledes. Jeg var fattig. Min familie var fattig. Det er vi ikke længere. Nu har vi råd til alt, hvad vi ønsker. Det hele var alligevel lidt sjovere dengang. Vi var altid stræbende efter at blive voksne og rige.

Vi boede på en gård. Vi havde ingen el, intet lys, intet tv. Vi måtte selv finde på noget at lave, og det gjorde vi så. Dengang var vi opfindsomme, som bare satan...
   Vi havde kun os selv at lege med, og så nabodrengen, Jan. Så vi var 5 i alt. Vi var verdens bedste klike.
   På den vej vi boede, kom by-børnene tit cyklende. Vi kunne ikke lide dem, og mange af dem cyklede heller aldrig forbi vores hus igen. Vi legede indianere. Vi fangede dem, hvis vi var hurtige nok, og det var vi for det meste. Sommetider var de heldige, og slap med en advarsel. Andre gange bandt vi dem, til vores æbletræ ude i haven, til de lovede aldrig at komme igen. Hvis de så endnu engang turde cykle forbi, gav vi dem stød. Vi var de hårde børn fra landet. Vi elskede vores ry. Vi kunne lide at blive frygtet og hadet.
   Vi havde hørt at høns kunne flyve. Så vi tog den ene høne efter den anden med op i vores høje tårn, ude på marken. Der skubbede vi dem så ud over. De fløj aldrig, lige meget hvor mange gange vi lod dem falde... Skodhøns. Mange af dem døde af det.
   Vi blev ældre, og begyndte at gå i byen. Kroen blev vores nye tilholdssted. Pludselig var vi venner med by-børnene, som nu ikke længere var børn, men unge mennesker. Alt forandrede sig. Vi fik nye venner. Alligevel holdte vi altid sammen, når det virkelig gjaldt.
   Jeg måtte alt - bare jeg fulgtes med min ældste bror, Peter. Alligevel var det mig der slæbte ham med hjem, hver evig eneste gang.
   "Ebba, Ebba, vi skal ikke hjem nu, vi skal lige have en øl mere," og han kunne ikke drikke flere, men han gjorde det alligevel.
   Nu sidder jeg her, gammel og døv, på mine forældres gård. Mit barndomshjem, det bedste sted i verden. Jeg har udsigt ud til haven. Ud til æbletræet. Det var den bedste totempæl, vi har haft. Æblerne blev brugt til bomber, som vi kastede efter by-børnene.
   Jeg savner det til tider. Jeg savner mine brødre og min søster.
   Nu ser jeg dem aldrig mere. De er døde. Vi havde lavet en pagt. Hvert år skulle vi ud og plukke æblerne i haven før de blev for melet. Træet er efterhånden ved at dø... Det er jeg vel også. Jeg er nok blevet en tand for melet.
   Det er sådan et underligt træ. Det var os børn der valgte det. Jeg ved ikke hvorfor vi lige valgte det, men det gjorde vi altså. Der var mærkeligt for æblerne kan ikke engang spises, og vi elskede æbler mere end noget andet. Alligevel er dét, det bedste træ vi nogensinde har haft. Nu laver jeg grød af dem engang i mellem, men det bliver aldrig ret godt. Der er noget særligt ved det træ, ved de æbler. De er helt specielle. Det er som om de ikke rigtigt vil samarbejde, med andre end dem selv.
   Det eneste vi har nu er minderne.
   Som vi bliver ældre blunder alt ud.
   Også æbletræet.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 15/09-2004 22:21 af Stella Hvidemann (Stella) og er kategoriseret under Noveller for børn/unge.
Teksten er på 565 ord og lix-tallet er 19.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.