3Måske var de...
Hun var ikke så gammel. 17 år. Med hele livet foran sig? · Han var ... [...]
Blandede tekster
19 år siden
2Det mekaniske samfund
Jeg ved ikke lige hvad jeg skal gøre af mig selv. Der er meget at... [...]
Blandede tekster
19 år siden
0Blækklatten i min sjæl
Jeg har skrevet i 24 år. Endda før jeg blev født, skrev jeg. Denn... [...]
Blandede tekster
19 år siden
3Elsker dig
Du får mig til at smile · På en ganske almindelig · Tirsdag · På en on... [...]
Digte
19 år siden
2Vreden i mit indre
Jeg bliver knust herinde bagved. · Bagved masken. · Hvorfor forsvandt... [...]
Digte
19 år siden
0Ødelægger vi?
-Hvorfor er fyre sådan · -Ved det ikke... · -Fordi vi vil ha de er så... [...]
Digte
19 år siden
0Uden at ane det
Nu ligger jeg her i dag. · Med venner der fraråder mig · Fordi han ha... [...]
Digte
19 år siden
0Jeg takker min gud
Den tid vi to havde sammen · var uforglemmelig. · Da jeg først så dig... [...]
Digte
19 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Stella Hvidemann (f. 1988)
Jeg har skrevet i 24 år. Endda før jeg blev født, skrev jeg. Denne hårde bevægelse, mellem liv og død, kontraster og formløshed, er ubeskrivelig.

Men da jeg i dag skulle skrive til dig, ville min hånd ikke bevæge sig. Mit sind ville ikke med ind i en anden verden. Sindet vidste det ville blive for svært. Denne smerte, jeg fortrænger, ville igen finde vej til overfladen. Jeg mente ikke at jeg kunne bære det. Så jeg ville ikke skrive tilbage, på dit ellers så fine brev. Det var tavsheden der engang for mange år siden tilintetgjorde dig. Hvorfor begynder du pludseligt at råbe? Føler du træng til at forvolde mig smerte eller hvad er det med dig? Hvorfor begynder du nu, efter så mange års stilhed, at viske i mit indre?

Du sårede mig altså. Ved du godt det? Jeg havde fortrængt dig. Du var kun en smerte der lå dybt inde, hvor jeg aldrig kom. Du var stille. Hvorfor ændrede du på det? Kunne du ikke bare blive derinde i mørket. Sidde lydløst uden nogen form for bevægelse. Da jeg fik dit brev, begynde du at røre på dig. Stille og roligt. Du begyndte at viske. Senere efter at snakke, og nu RÅBER du. Dine skrig skaber dybe rifter og sår, i mit indre. Mine sår der var blevet til ar, fik du til at bløde igen, ved at bevæge på din pen. Hvorfor? Kunne du ikke bare lade mig være. Jeg havde det lige så utroligt godt. Min karriere, mine venner og min familie. Alt var som det skulle være. Indtil du løftede din fyldepen og kradsede i mit indre med den sylespidse ende. Blækket flyder rundt i mine organer og forgifter min sjæl. På grund af dit brev. Hvorfor?

Troede du, helt ærligt, at jeg ville blive glad, for at se din håndskrift igen, på ru papir? Troede du virkeligt at jeg ville tilgive dig? Glemme mine ar. Hvis du troede det, er du mere naiv, end jeg nogensinde havde regnet med. Hvordan kunne du tro det? Hvorfor skulle jeg pludseligt igen ønske at være dit eje? Hvilket formål ville dette have for mig?

Nej, jeg ville ikke blive glad for at se i dig igen. Jeg ville have svært ved at håndtere smerten, der ville koge over og skabe vrede der ville tilintetgøre hele verden. Hele min verden. Hvis jeg mødte dig ville jeg ikke kunne klare at forblive så rolig som jeg nu har været de sidste mange år. Hvorfor skulle du skrive? Det gør det ikke nemmere at glemme smerten, når du efter så mange år begynder at skrige højlydt på en tilgivelse jeg ikke kan give dig. Det ved du jo godt jeg ikke kan. Gør du ikke? Inders inde er du lige så meget klar over det som jeg er. Nej, jeg tilgiver dig aldrig. Ar forsvinder ikke. Lige meget hvor meget man prøver, forbliver ar.

Men får igen at få ro i mit indre, må jeg skrive til dig. Skrive det her brev. Selv om ordene er taget fra mig, og jeg er stum, taler jeg alligevel. Mine øjne er taget fra mig, og synet forsvundet, men jeg ser stadig. Selv om jeg intet øre har, og ikke kan lytte, hører jeg endnu.
Du vil aldrig forsvinde og det forbander jeg dig for. Forbander hele din krop. Din sjæl. Dit indre. Dit ydre. Jeg forbander hele dit jeg, for hvad du gjorde mod mig.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/03-2005 11:44 af Stella Hvidemann (Stella) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 574 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.