3Sagen om det forsvundne horn
Hvis De ikke bryder dig om at læse historier af den slags, som je... [...]
Blandede tekster
11 år siden
2Kisteglæde
Kom dog ud af dit renselseskar · nu er du satan mig renset nok · Din ... [...]
Digte
11 år siden
4Jack Watergun i fuld vigør
Solen brændte i Outtown. Nogle svært bevæbnede mænd havde med ove... [...]
Blandede tekster
11 år siden
2Mine mange liv - 2. udgave
Ifølge tilhængerne af reinkarnation har vi levet i tidligere tids... [...]
Blandede tekster
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Bjarne Hosbo (f. 1954)
Der var engang en ualmindelig sæl. Den lignede nemlig mere et menneske end en sæl. Den kunne også tale og gå i jakkesæt og supermarkedet. Men alligevel var det en sæl. Man kan nærmest kalde den en sælsom sæl. Sælen havde også et helt almindeligt navn, nemlig Johannes Jokumsen-Jørlunde.

Problemet var at Jokumsen genetisk set var en sæl. Han kunne således ikke avle børn med sin kone. Men han ville sagtens kunne gå ud og pare sig med en hunsæl. Det gjorde han dog ikke, for han vidste nemlig ikke at han var en sæl. Det havde hans forældre fået påbud om ikke at fortælle ham, for eller kunne han få komplekser - eller muligvis uheldige fornemmelser når han var i zoologisk have.

Alligevel fik hustruen Jonna Jokumsen-Jørlunde hele tre sunde og friske børn, helt uden særlige sælegenskaber. Hvordan kunne det så gå til? Jo, fru Jokumsen var en særdeles social dame, der gerne deltog i alt det sjove på sin arbejdsplads Trold og Pjat i Grinsted - såsom julefrokoster, jubilæer, firmaskovture, internatkurser osv. Og det kan der som sagt komme noget frugtbart ud af.

En dag i den varme sommer 1992 var familien ude at bade i Jammerbugten. Johannes elskede at svømme, og kom efterhånden længere og længere ud. Pludselig var han borte. Hustruen og børnene spejdede efter ham, men de så kun to sæler der boltrede sig i bølgerne i en livlig parringsdans.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/11-2004 10:59 af Bjarne Hosbo (hosbo) og er kategoriseret under Blandede tekster.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.