6Jeg holder på min ret
Jeg holder på min ret til at hidse mig op · når du maser din lille ... [...]
Digte
10 år siden
4Intet er glemt
Vi har lagt fjendskabet på hylden. Midlertidigt. Vi er fanget und... [...]
Blandede tekster
11 år siden
1Som i en drøm
"Emily, vi går om tyve minutter," Emily så fra sin bog op på sin ... [...]
Noveller
11 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 12
Beatles · Det er sjovt med Beatles. · Jeg har altid kunnet lide dem, ... [...]
Livshistorier
14 år siden

Puls: 5,7

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Michala Escherich (f. 1982)
Du sidder i toget. Du er træt efter en lang dag proppet fuld af matematik. klokken er 17:20. På en af stationerne ser du et ansigt du kender. Kender er måske meget sagt, men du faldt i snak med ham for en måneds tid siden på en café.
   Han genkender vist også dig, men I er begge usikre på om den anden genkender jer, så I nøjes med at smile til hinanden. Han har sin kone med… eller kæreste, det er jo ikke til at vide. De sætter sig lige overfor dig.
   Det føles mærkeligt, at sidde dér overfor ham, du ved, hvem han er, kender hans navn, ved hvor han bor, og har faktisk haft en lang dybsindig snak med ham om livet (så dybsindigt, som det nu kan blive efter en stor alkoholindtagelse - men jo, det var vist ret dybsindigt). Men alligevel sidder I som fremmede. Det passer dig faktisk også bedst sådan, du elsker at betragte mennesker. Hans kone ser sød ud. Det er tydeligt, at de er glade for hinanden.
   Pladsen bagved dem bliver ledig, og de rykker sig derom, så de kan sidde lidt mere for sig selv. Nu er det også nemmere for dig at betragte dem uforstyrret. Hun læner sig op ad ham, og så sker det… Noget i hans blik, får dig til at smile indvendigt, måske også udvendigt. Du er i hvert fald fyldt med glæde over skønheden i det par. Han lægger armen om hende, med en ømhed og en kærlighed, der ikke kan beskrives. Han kigger ned på hende. Vinklen er forkert, så han kan ikke se hendes ansigt, men han betragter det af hende han kan, og hans øjne er fyldt med kærlighed og ærefrygt, overfor denne kvinde, der for ham er hele forskellen mellem liv og meningsløshed.
   Sådanne øjeblikke er man, selv som tilskuer, ikke i tvivl om, at livet er smukt!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 24/11-2004 22:38 af Michala Escherich (Machula T.) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 316 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.