2Fra Længslen
I blikkene, klare og rene · Mødes de nøgne sjæle · Hvor ord erstattes... [...]
Digte
11 år siden
4Bruce Willis, det er jeg
handskerne findes, de lyseblå · det hvide stof · på mine fingre, med ... [...]
Digte
11 år siden
4To - Et
meget har du budt mig · i alle disse år · du har pint og plaget · pille... [...]
Digte
11 år siden
5Savnet af Sorgløshed
Der var engang · Hvor jeg var sorgløs · Hvor døden var noget · Jeg læst... [...]
Digte
11 år siden
1Luder alene
hvor end jeg nu kigger · jeg møder mig selv · når spejlbilleder vandr... [...]
Digte
13 år siden
1To slags mødre
Der findes to slags · af mødre omkring · den ene hun stråler · og smile... [...]
Digte
13 år siden
0Ren Zen
En plasken · En sjasken · Fra barndommens minder · En søvndyssen tyssen... [...]
Digte
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Camilla Moe (f. 1975)
Jeg ville ønske at mit liv var akkompagneret af musik. Akkurat som på film. Så de kunne forstærke de følelser jeg har og doble dem op. Vride dem ud i de yderste fronter, vende og dreje dem til de lyste og skar i publikums øjne.
   Jeg ville ønske at jeg ikke havde behovet for at fortælle, men kun at føle. Hvis musikken fortalte ville det ikke være nødvendigt. Publikum ville vide hvad jeg følte. De ville høre og lytte og vide.
   Når jeg var glad ville mit usynlige orkester spille muntert dansemusik, løfte mig op og føre mig omkring i en hektisk dans. Jeg ville svæve rytmisk til de glade toner, mærke kuldegysningerne under huden skiftevist trække sig sammen og udvide sig og få blodet til at nynne. De mest opmærksomme ville ane den melankolske klang, men slå det hen som en falsk tone.

Og straks ville musikken ændre humør. Den ville sammen med mig træde over i en hed tango med bløde, længselsfulde trin og stikkende takter. Publikum ville vide hvilket humør jeg ville have under denne musik, hvilken uforløst kærlighed, hvilket ukontrollerbart raseri, og de ville mærke deres egne følelser, de længselsfulde og sårbare og måske høre den skrøbelige harpesang tæt på dem selv.

Når jeg var ked af det ville jeg være omgivet af bedrøvet gråd fra tusinde violiner, skærende gennem flokken af mennesker, der ville dele dem som et rødt hav, spærre dem inde i røde skaktern. Ingen ville nærme mig. Musikken ville tegne mærkbare advarselsskilte op, lade tunge bomme spærre af, men alle ville hver især forstå min smerte, min sorg og min dualistiske hungren efter fred og efter trøst. De ville høre mig på lang afstand, rundt om hjørner og bag store forhindringer. Akkustikken ville gøre at min musik ville ramme dem, sende ekkoer tilbage og vække medfølelse.
   Selv i mørket, selv om natten ville jeg ikke føle mig alene. Toner er tidløse. Gennem de smertefulde skrig fra violinernes stramme læber, ville de samtidig kunne høre en blid bas brumme med dens stabile og forløsende røst.

Jeg ville ønske at mit liv var akkompagneret af musik. Ord ville være overflødige og erstattet af noder, toner og takter. De ville fortælle følelsernes historie. Min tunge ville være væk og slet ikke eksistere. Jeg ville læse noder som bogstaver, leve og lytte og vide.
   Måske ville min musik overdøve de andres.
   Måske ville mine violiner blande sig med de andres tango.
   Måske ville der være så mange toner, at de ville blive tiltrukket af hinanden og smelte sammen til een stor, tung tone, som ingen ville kunne identificere.
   Måske ville den blive til en vældig hyletone og opsluge de andre. Måske ville jeg ende med at blive døv, ude af stand til at høre min egen musik. Og de andres.
   Og måske ville vi sammen gå rundt i en vakuumverden, hvor alle toner var forsvundet og forstummet.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 12/01-2005 15:27 af Camilla Moe (moe) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 481 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.