5Vise om jobcentrene
Fra Langeland til Skagen der har vi et system, · med lægekonsulente... [...]
Rim og vers · satire, sygdom, ledighed
5 år siden
9Krænkelser
Vi skal til at undskylde krænkelser · fra nu skal den danske sang v... [...]
Digte · satire, politik, krænkelse
5 år siden
9De letkøbte råd
Man må smede mens jernet er varmt, · for enhver er jo sin egen lykk... [...]
Digte · konflikt, letkøbte løsninger, satire
5 år siden
4Mod dumhed
Mod dumhed kæmper selv guder forgæves, · fordi belæringen, som der ... [...]
Aforismer og gruk · citat, dumhed, sindet
5 år siden

Puls: 5,9

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Mogens Sørensen (f. 1957)
Jeg har jo lært, at jeg skal være medmenneskelig og vise omsorg for mine medmennesker, derfor har jeg valgt et job, der går ud på det. Så gør jeg noget ved det og kan så gå hjem med god samvittighed. Nu har jeg et møde med en klient. Han er vanskelig.

Jeg vil gerne hjælpe dig med dit problem, det kræver problemet er sådan, at jeg kan hjælpe dig med det. Derfor er det irriterende du gentagne gange fortæller, at min opfattelse af problemet er helt forkert, for så kan jeg ikke hjælpe dig. Hvis problemet er som du siger, kan jeg ikke gøre noget. Så tag dog og se en vis værdi i min hjælp! Vær dog lidt positiv og taknemmelig!
   Jeg kan ikke skaffe dig arbejde, men jeg kan give dig noget at tage dig til i hverdagen. Du virker heller ikke særlig motiveret, når du sådan gør vrøvl over at skulle gøre noget for din kontanthjælp. Vi andre skal jo også arbejde for vores penge. Du siger, at du gerne vil være uafhængig af vores system og ikke længere være underlagt systemets krav, men kære, så slemt er det heller ikke, man kan jo leve for lidt, bare man er økonomisk.
   Nu har jeg valgt at sætte dig til at samle stikkontakter for din kontanthjælp, så du har noget at tage dig til i hverdagen. Det er da ikke så væsentligt, at du kommer i arbejde af det. Der er vel andre værdier i livet end penge, det at gøre et arbejde bærer lønnen i sig selv, og så må du glæde dig over, at du nu har noget at tage dig til i hverdagen.
   Jeg kender jo din dårlige motivation, så jeg lukker for kontanthjælpen og lukker den op igen, når du i morgen er mødt på projektet. Jeg skal jo have et kryds i min protokol på, at jeg har fået dig bragt videre og givet dig noget at tage dig til i hverdagen.

Så går jeg hjem med god samvittighed.
Forfatterbemærkninger
Indgår i min novellesamling Naboskabhttps://www.saxo.c...pub_9788793157378

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 05/05-2005 12:17 af Mogens Sørensen (Mons1957) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 336 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.