2Visen om Grimbolt den svage
Dette er visen om Grimbolt den svage, · Som ej kunne løfte en lyses... [...]
Rim og vers
14 år siden
1Om lykke
Jeg har det godt · Min samvittighed er belejligt gemt af vejen i de... [...]
Digte
14 år siden
1Natterejse (Reprise)
Maanen gaber søvnigt, med sin nathue paa · stjernerne de vækkes, j... [...]
Rim og vers
14 år siden
0Flyvske illusioner
Jeg lyster at fatte nogle ord · Kaste mig overbord · Fra lyrikkens g... [...]
Digte
14 år siden
0En lørdag morgen
Kaotisk guitar-musik flyder ud i min verden, en psykedelisk aperi... [...]
Digte
14 år siden
0Dedikeret til flasken
Jeg har drukket hvide vine · Røde vine · Sammen med franske line · På... [...]
Digte
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Isak Zachariasen (f. 1985)
"Først og fremmest må man forstå at tiden ikke bevæger sig. Tiden er tomheden imellem to begivenheder. Denne tomhed, denne afstand, bliver mindre i takt med at man oplever mere, fordi oplevelser bygger oven på hinanden efterhånden som de kommer. 2 år kan syntes at have forskellig længde alt efter hvor meget man har oplevet. Dette er fordi at alle oplevelser egentlig er eksplosioner, og pausen mellem eksplosionerne er mindre, altså er eksplosionerne længere, Pauser er pr. definition mindre opsigtsvækkende end eksplosioner. Efterhånden som man bliver ældre, lægger man mere mærke til pauserne end eksplosionerne, fordi antallet af eksplosioner man har oplevet vokser. Hjernen har en tendens til at sortere i disse eksplosioner. Hvis eksplosionerne er for store, bliver adgangen til erindringen om dem fjernet, fordi denne erindring er for smertefuld.
Når man har levet så længe som jeg har, begynder tidsopfattelsen imidlertid at bevæge sig tilbage mod den oprindelige tilstand. Man begynder at lægge mærke til stadigt mindre eksplosioner, således at tidens mængde-værdi faktisk udvides igen, Forskellen på mængdeværdiens nuværende størrelse og mængdeværdiens størrelse ved fødslen, er mængden af krav som stilles til mængdeværdiens kapacitet. Når du fødes, er der utroligt meget du skal lære, samtidig med at du derfor opfatter, absorberer, alt omkring dig. Dette er fordi at visse forsvarsmekanismer endnu ikke er trådt i kraft.
Når du bliver ældre falder kravene til mængdeværdien, fordi du allerede har lært alt det grundlæggende. Dette betyder at mængdeværdien frigøres til at opfatte disse små forandringer, eksplosioner som er så små at man normalt ikke lægger mærke til det. Denne opmærksomhed skærpes fortsat indtil man dør, og hvert enkelt øjeblik bliver længere, det bliver mere værdifuldt, i takt med at man bliver bevidst om at man kun har en finitiv mængde af øjeblikke, af eksplosioner, til sin rådighed. Hvis vi forestiller os en person som lever evigt, vil vedkommende aldrig nogensinde opnå denne døds bevidsthed. I stedet vil kravene til mængdeværdien blive ved med at falde, flere og mindre eksplosioner blive synlige, indtil den når nul. (eller når den X?) (Hvad sker der når tidens mængdeværdi når nul?)"

- "loven om relativ perception" - Taranan.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 05/07-2005 14:55 af Isak Zachariasen (Azagal) og er kategoriseret under Filosofihulen.
Teksten er på 354 ord og lix-tallet er 46.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.