Tanker over sejlerlivets glæder


18 år siden 0 kommentarer Essays

3Et bankende hjerte
Et bankende hjerte kan skyldes glæden ved livet. · Forelskelse, for... [...]
Digte
10 år siden
4Sandhedens time for soldaten Gordon
Efter at de mere eller mindre tilfældigt mødtes ved kassen i det ... [...]
Noveller
12 år siden
33Jærens Rev Sydvest
Efter radioavisen kom farvandsudsigterne. Østersøen omkring Bornh... [...]
Noveller · storm
15 år siden
7Terroristens øjne
Terroristens øjne · ser ikke mennesket. · Kender ikke glæden ved liv.... [...]
Digte
15 år siden
6Tankens flugt
Tankens flugt er ikke frihed. · Når lænken holder kroppen fast.
Aforismer og gruk
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Michael Threms (f. 1942)
Vindens hylen i master og rig fortæller mig, det var på tide jeg søgte i havn.
Ude på havet, ser jeg enkelte sejlbåde der kæmper mod de store bølger. Med rebede sejl jager de mod den beskyttende havn. Andre både, motorbåde, hopper og danser som propper på vandet. Den enkelte båds navigatør har rigeligt at se til.
Ustandseligt hamrer de store bølger imod læmolen, som ville de smadre den, for at komme ind i havnen, hvor mange både ligger trygt side om side, i de smulte vande der er i havnen.
Alle hjælper alle. Den trætte sejler får en hjælpende hånd med fortøjningerne. Det ses tydeligt at vejret har taget på kræfterne.
Øl skifter ejermand, nydes efter sidste fortøjning er sat på plads. Det våde sejlertøj hænges til tørre over søgelænderne. Først nu kan der slappes af, sludres, og nydes de øl der er obligatoriske for en hjælpende hånd med fortøjningerne.
Det er sent aften, den sidste båd er sikkert fortøjet i havnen. Kødgryderne snurrer på de sidst ankomne både. Kaffeduften breder sig i havnen, alt virker afslappet og trygt.
Timer forinden, havde flere både haft det svært. Vejrmeldingen i morges lovede frisk vind, men det blev kuling med stormende vindstød.
Motorbåde som sejlbåde, havde alle haft en hård tur, nu skulle trygheden i havnen nydes med kæresten, eller konen og børnene.
I morgen er der atter en dag. Atter lyttes der til vejrudsigten på mellembølgeradioen. Er det vejr til at fortsætte, eller?
Lystsejlere, kaldes de. Og de sejler af lyst, glæder sig over den frihed det giver at være på havet.
I morgen er dagens fortrædeligheder med hård vind, store bølger og vuggende bevægelser, der gør det svært at holde sig fast, glemt. I morgen starter en ny dag med sejleroplevelser, der vil blive husket, talt om, i de lange vintermåneder hvor båden står på land.
Til den tid, vil alle igen længes efter den kommende sæson, længes efter at få båden i vandet, komme ud og opleve havet og den friske luft.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 10/09-2005 09:29 af Michael Threms og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 334 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.