Tænk ikke for meget


18 år siden 10 kommentarer Smilebåndet humor

5Vise om jobcentrene
Fra Langeland til Skagen der har vi et system, · med lægekonsulente... [...]
Rim og vers · satire, sygdom, ledighed
5 år siden
9Krænkelser
Vi skal til at undskylde krænkelser · fra nu skal den danske sang v... [...]
Digte · satire, politik, krænkelse
5 år siden
9De letkøbte råd
Man må smede mens jernet er varmt, · for enhver er jo sin egen lykk... [...]
Digte · konflikt, letkøbte løsninger, satire
5 år siden
4Mod dumhed
Mod dumhed kæmper selv guder forgæves, · fordi belæringen, som der ... [...]
Aforismer og gruk · citat, dumhed, sindet
5 år siden
8Tv-serier skal ses en gang om ugen
Film skal ses i biografen. · Det var Ole Michelsens faste afslutnin... [...]
Klummen · meninger, tv-serier, medier
5 år siden

Puls: 11,3

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Mogens Sørensen (f. 1957)
Der er disse snydespørgsmål, som man stiller for at få folk til at gå i vandet. Nogen af dem er brugt så meget, at der ikke længere er nogen der plumper i, som "Hvad farve havde Henrik den Fjerdes hvide hest?" Den blev brugt så meget i Anders And og Co., da jeg var barn, at den til sidst ikke var sjov mere. Eller hvad med "Hvor længe varede trediveårskrigen" "Hvad er en guldmønt lavet af," eller "Hvilken form har en rund mønt?"
På et tidspunkt hørte jeg den med, om katolske præsters embeder går i arv fra far til søn, men hvad den angår, så skal der ikke grines. Der har været mange katolske præster, der har haft uægte børn i tidens løb, fordi de har brudt cølibatet, og mange af dem har sørget for, at deres sønner fik deres eget embede efter deres tilbagetrækning.
Så er der en, der er mere lumsk: er barnløshed arvelig?
En gang, da jeg var en ung mand, havde mig og en flok kammerater lige hørt den, så skulle vi prøve at fyre den af til folk vi mødte for at se, hvem der dummede sig.
Vi var på rejse til en konference i Jylland, en af os spurgte servitricen på cafeteriet på den hedengangne Storbæltsfærge. Hun ville lige tænke over det, men så kom hun igen og sagde, at det troede hun ikke.
Så dukkede der en af vores bekendte op, der var på vej til samme konference. Han er en meget filosofisk mand, der har det med at tænke meget over tingene for at finde ud af, hvordan de hænger sammen. Vi stillede ham spørgsmålet, han gennemskuede den hurtigt og grinede.
Så sad vi en tid og snakkede om løst og fast, på et tidspunkt observerede jeg, at vores ven sad tavs og tænkte. Det var ikke nogen usædvanlig foreteelse med ham, men da han endelig sagde noget, kom der fra hans side noget mere usædvanligt:
"Vent, det med barnløsheden, kunne man ikke tænke sig, at det kunne ligge skjult i generne og så springe nogen generationer over og komme igen?"

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 23/06-2006 15:12 af Mogens Sørensen (Mons1957) og er kategoriseret under Smilebåndet.
Teksten er på 351 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.