At leve eller at være i live


18 år siden 0 kommentarer Kortprosa

6Jeg holder på min ret
Jeg holder på min ret til at hidse mig op · når du maser din lille ... [...]
Digte
10 år siden
4Intet er glemt
Vi har lagt fjendskabet på hylden. Midlertidigt. Vi er fanget und... [...]
Blandede tekster
11 år siden
1Som i en drøm
"Emily, vi går om tyve minutter," Emily så fra sin bog op på sin ... [...]
Noveller
11 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 12
Beatles · Det er sjovt med Beatles. · Jeg har altid kunnet lide dem, ... [...]
Livshistorier
14 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 11
Bryllupsdagsoverraskelser · Hen mod slutningen af sommerferien har ... [...]
Livshistorier
14 år siden

Puls: 7,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Michala Escherich (f. 1982)
At ligge på en græsmark og stirre ind i den uendelige blå himmel, der i susende fart pludselig ændres til en truende mørk og stormfuld himmel. Vinden river blade og støv med sig, det hvirvler op omkring mig, rammer mig i øjnene. Det gør ondt og jeg fryser, så jeg vender hovedet på min silkepude, og trækker dynen tættere op omkring mig... Tryghed, varme. Men jeg åbner mine øjne, og ser det samme ansigt som hver nat, et ansigt, der tilhører én jeg ikke burde være sammen med. Forbandede tryghed. En tåre triller ud af mit øje, og flere dråber følger efter imens jeg gennemblødt løber gennem regnen, for at komme hjem, hjem til mit endelige hjem. Lynglimtene er smukke, og klæder regnen godt, og den kraft der ligger i det efterfølgende tordenbulder er fascinerende og tiltrækker mig, og mens jeg står ved mit vindue, og ser ud på det, får jeg lyst til at gå ud i det, og bare for et øjeblik glemme den virkelighed, jeg ellers konstant forsøger at fremstille som noget andet. Mit første skridt væk fra trygheden...? Nej, jeg tør ikke, men løber alligevel, fuldt af spænding ind i skoven, der om muligt er endnu mørkere end resten af verden, et spændende men lidt uhyggeligt mørke. Alligevel kan jeg ikke tage fejl, skoven har altid været det rette for mig. Mit hår, mit tøj og mine sko er så gennemblødte af regnen, der ingen ende vil tage, at det er svært at løbe længere. Jeg elsker regnen og vejret, og selvom det er hårdt at komme fremad nu, og vejen til mit hjem, hvor end det er, pludseligt synes lang, kan jeg kun glæde mig over at være på rette vej. Mit klistrende tøj gør det næsten umuligt at holde et løbende tempo, jeg nå have det af, så jeg sætter mig ned på sengen, og trækker benene op under mig.
   At leve, er i bund og grund bare et spørgsmål om at få mad og drikke, og finde på ting, der kan distrahere en fra den almindelige triste hverdag.
   At leve er ikke at give op, at søge sit sande jeg, sit hjem, følge indskydelser, der egentlig burde virke skræmmende...

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 20/07-2006 11:49 af Michala Escherich (Machula T.) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 367 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.