0Ansvar
Ansvar er uundværligt for vores samfund i dag. Alle bruger en hvi... [...]
Essays
14 år siden
0Drømmen
Vi lever i et samfund af narcissistiske unge, varmlufts-kendte og... [...]
Essays
14 år siden
1Grænsebrydende kunst
Kunst og litteratur har gennem hele verdenshistorien været til fo... [...]
Essays
14 år siden
1Cigaretten
Den er over alt, og dog er den skærpet i det offentlige rum. Man ... [...]
Essays
17 år siden
2Det er bare for sjov, ik?
Jeg var lige stået af bussen, og ringede med det samme til drenge... [...]
Noveller for børn/unge
17 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Josefine Østerby (f. 1991)
Den er over alt, og dog er den skærpet i det offentlige rum. Man ser den ved unge, man ser den ved gamle. Først er den sej, senere bliver det dit værste mareridt. Du kan ikke slippe af med den. Den ene pakke efter den anden flyver over disken. Åndssvage 29 kr. som i sidste ende kunne have været din drømmeferie på Hawaii, som ikke ryger.
I stedet fylder du dine lunger med giftige gasser som ser smarte når du går på gaden, men er til dit eget helbred et par gule tænder og en dårlig ånde. De første par år kan du leve med de små gule tænder, som efterhånden bliver fyldt med mere og mere tjære fra den inkompetente cigaret. Du stopper med at dyrke din oh så vigtige sport. - Din krop har ikke ilten til at motionere! I stedet for sidder du med tante Anna hver onsdag og ryger en smøg eller to, du har jo ikke ilt nok til at løbe de sædvanlige 10 km.
Din krop bliver ætset inde fra. Organerne fortæres langsomt af de gifte gasser. Dine lunger går fra hvide til sorte, og de bliver kun endnu mørkere.
Du kan ikke flygte fra det. Den vil altid være dig nær. End du forsøger at stoppe. Du ligger i din lugtende seng. Du er stoppet, men den er der, og den kommer!
Den opdager det udefra, ser at din glød er væk. Den lister sig ind på dit hus. Oftest gennem din taske. Den tripper langs væggen. Du aner uro, men bliver hurtigt tavs, i dine tanker om at du er ikke-ryger. Den når op til dør trappen, ringer ikke på, men kryber gennem brevsprækken.
Den mærker varmen inde i dit hus og danner en glød. Den søger gennem huset mod DIG! Du kan høre nogen pusle, men i din døs vender du dig om på den anden side.
Den maver sig frem, op af trappen, til dit soveværelse. Døren står på klem - det bliver en let sag. Byttet er identificeret og den stiller skarpt. I et enkelt spring...
Og du er fanget. Du griber den i hånden i midten af din ensomme dvale. Du tager et hiv.

Du kan aldrig komme ud af det!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 27/01-2007 17:54 af Josefine Østerby (Josefinee) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 373 ord og lix-tallet er 19.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.